U Peterancu održan Memorijalni susret hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata- Ogranak Peteranec, u ovom je naselju Koprivničko-kreževačke županije održan V. memorijalni susret hrvatskih branitelja i dragovoljaca domovinskog rata, u spomen na poginulog Miroslava Blažeka i nestale Željka Hojsaka i Dražena Takaća, pripadnike 117-R brigade i hrvatske policije.
Na memorijalu, kojemu je obilježena ujedno i 10 godišnjica postojanja UHBDDR-a Peteranec sudjelovala je 31 braniteljska udruga s 256 branitelja između kojih su bili i predstavnici Kluba 50. samostalni bataljun ZNG Virovitica i Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata – ogranak “Vukovi” Taborište.

Natjecalo se u streljaštvu, pikadu, beli, šahu, visećoj kuglani i bacanju kamena s ramena, a po završetku natjecanja, kojemu su svojim prisustvom uz načelnika općine Peteranec Krešimira Matijašića uveličali saborski zastupnik Damir Felak i dožupan Darko Sobota, najboljim su natjecateljima uručeni pehari i zahvalnice.

Natjecanje braniteljskih udruga prošlo je u dobroj atmosferi i druženju gdje su se branitelji mogli opustiti od svakodnevnih pritisaka koje ih snalaze te samoj resocijalizaciji i vrednovanju digniteta Domovinskog rata.

Tekst i foto: Z. Ciprijanović

[g-gallery gid=”425087″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content