Učenici škole u Rezovačkim Krčevinama ove zime grijat će se na centralno grijanje

Krajem sljedećeg tjedna u Područnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Rezovačkim Krčevinama u funkciji će biti centralno grijanje. Prošle je godine kroz ovo naselje prošao plinovod te je Grad Virovitica odlučio u školu u ovom prigradskom naselju ugraditi centralno grijanje budući da je to bila jedina škola u kojoj se još uvijek grijalo na drva. Vrijednost investicije je oko 95.000 kuna sa stručnim nadzorom.

– Nadamo se da će se i ovom investicijom povećati standard, odnosno da će učenici i učitelji imati još bolje uvjete učenja i rada. – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin, a zadovoljstvo ovom investicijom kojom Grad nastavlja u školstvo izrazio je i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

PŠ Rezovačke Krčevine 3

KRAJ PROBLEMIMA S VLAGOM

Boravak u školi sada će biti znatno ugodniji i učenicima i učiteljicama.

– Do sada se na drva grijala samo učionica, ostale prostorije su bile hladne, a to je stvaralo problem s vlagom. Sada će biti grijane sve prostorije, a djeca više neće izlaziti iz tople učionice u hladan prostor – rekla je učiteljica Kristina Hercigonja.
Inače, škola u Rezovačkim Krčevinama sagrađena je 1960-ih godina, a 2012. godine uloženo je 200.000 kuna u njenu kompletnu obnovu. (virovitica.hr)

PŠ Rezovačke Krčevine 2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content