Društvu multiple skleroze VPŽ i virovitičkoj Udruzi osoba s invaliditetom stigla donacija ortopedskih pomagala iz Njemačke

Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravske županije i Udruzi osoba s invaliditetom Virovitica stigla je donacija ortopedskih pomagala iz Njemačke. Obitelj Kralj iz Karlsruhea uz pomoć Njemačko-hrvatske zajednice već nekoliko godina za redom prikuplja pomagala i potom ih šalje virovitičkim udrugama kako bi olakšali život potrebitima.

U Viroviticu su tako stigli kreveti, kolica, sprave za teretanu za osobe s invaliditetom i brojna druga prijeko potrebna pomagala. Kreveti koji nisu na popisu ortopedskih pomagala Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje znatno podižu standard života korisnicima s najtežim oboljenjima. Prema riječima predsjednika Društva, Saše Grahovca liste čekanja za ortopedska pomagala su duge, a u velikom broju slučajeva korisnici budu odbijeni stoga nam ovakve donacije jako puno znače. Prijevoz doniranih pomagala osigurao je Grad Virovitica, a gradonačelnik Ivica Kirin i zamjenik Damir Marenić pomogli su pri istovaru.

(www.icv.hr, tekst i foto: M.Lukačić)

[g-gallery gid=”427967″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content