FOTO: “Mijoljska potkova” osmi put zasjala na Hipodromu Majda

Cjelodnevnim programom obilježena je tradicionalna Mijoljska potkova u Gornjem Predrijevu.

Svečanost je započela svetom misom ispred filijalne crkve, posvećene arkanđelima Mihaelu, Rafaelu i Gabrijelu, u središtu sela. Misu je služio vlč. Augustin Tašić, župnik Župe svete Marije Magdalene Sopje. Tijekom mise krštena je, nakon duže vremena, i jedna nova članica Crkve, Ivana Larisa. Malo selo pokraj Drave bilo je prepuna mještana, rodbine iz raznih krajeva i gostiju. Početak Mijoljske potkove označio je vlč. Augustin Tašić, blagoslovom manifestacije. Na svečanosti otvorenja natjecanja govorili su Berislav Androš, načelnik Općine Sopje, Miran Janečić, predsjednik Županijske skupštine VPŽ i Antun Puškarić, predsjednik Udruge Mijoljska potkova, koji je ujedno označio početak utrka.

Uslijedila je svečana vožnja i jahanje kroz selo do Hipodroma. Dvadesetak natjecatelja svoja umijeća pokazalo je za više od tisuću posjetitelja u tri discipline – prva, koja je i najduže zastupljena, galopske utrke, brzinska vožnja konjskim zapregama i western jahanje.

Zahvalnice i pehare u kategoriji konjskih zaprega dobili su Zlatko Zvonar, iz Velike Pisanice, Mario Pavešković iz Kozica i Ivan Dugaja iz Čađavice. Western jahanje imalo je svoje prvake a to su Diana Ričko, Sveti Ivan Zelina, Tomislav Rajković iz Valpova i Zlatko Zvonar, iz Velike Pisanice. Prvi u galopskim utrkama bio je Martin Karlovčan iz Đurđevca, drugi Boro Lučenčić i treći Denis Knežević iz Valpova. Zahvalnice i pehare uručio je Antun Puškarić, predsjednik Udruge poželjevši svim natjecateljima suradnju i u budućim susretima. (www.icv.hr, žf)

[g-gallery gid=”427860″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content