Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo potrebu rekonstrukcije Glavnog željezničkog kolodvora u Virovitici te postavljanja automatskih branika u Podravskoj ulici u Taborištu

Zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sastanak su održali s Nikolinom Brnjac, državnom tajnicom za promet. Osim prometnog povezivanja i izgradnje brze ceste D12, govorilo se i o rekonstrukciji pruge na relaciji Koprivnica – Osijek, kao i uređenju Glavnog željezničkog kolodvora u Virovitici zajedno sa sanitarnim čvorom. Planovi su predstavljeni i Ivanu Kršiću, predsjedniku Uprave HŽ infrastrukture.

Osim toga, gradonačelnik Ivica Kirin je istaknuo potrebu poticanja aktivnosti na uređenju pojaseva uz pruge, kako bi se spriječile potencijalne opasnosti, a istaknuo je i potrebu postavljanja automatskih branika u Podravskoj ulici u Taborištu.

podravska ulica– Tražili smo da se automatskim branicima zaštiti prijelaz u Podravskoj ulici. Naime, u navedenoj ulici škola i crkva se nalaze s jedne strane pruge, dok je veći dio kuća s druge strane. Zbog velike fluktacije djece poslane su i peticije od strane stanovnika Taborišta, no nažalost do sada branici nisu riješeni, rekao je gradonačelnik Kirin. (virovitica.hr, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content