Podrška Hrvatske obrtničke komore Danima obrtništva u Vukovaru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udruženje obrtnika Vukovar i Grad Vukovar sa svojom Turističkom zajednicom organizirali su 29. i 30. rujna manifestaciju pod nazivom Dani obrntištva. Kako bi dali konkretnu podršku svojim kolegicama i kolegama u sudjelovanje su se uključili članovi udruženja obrtnika iz gotovo svih krajeva Hrvatske, a svojom nazočnošću i održavanjem redovne sjednice tome su doprinijeli i članovi predsjedništva i Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore.

U Subotu, 30. rujna, od jutarnjih sati na Trgu dr. Franje Tuđmana štandove s domaćim proizvodima izložili su obrtnici, poduzetnici i opg-i, a pored njih su predstavnici udruženja obrtnika kuhali i zatim dijelili razna autohtona jela od Dalmacije i Primorja, preko Zagorja i središnje Hrvatske sve do Slavonije i Srijema. Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, u pratnji predsjednika OK Vukovarsko-srijemske županije Tomislava Tomičića i predsjednika Udruženja obrtnika Vukovar Dražena Zovka te ostalih članova Upravnog odbora, položio je vijenac kod Spomen križa postavljenog 1998. za sve stradale branitelje Domovinskog rata. Nakon toga u popodnevnim satima u hotelu „Lav“ organizirana je javna tribina na temu „Komunikacijske vještine“, a zatim su se gosti mogli provozati po Dunavu poznatim brodom „Bajadera“.

U ime Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Danima obrtništva u Vukovaru nazočili su Ivan Kostelac, predsjednik OK VPŽ i član Upravnog odbora HOK-a, Josip Novogradec, član predsjedništva HOK-a i Božidar Jeremić, tajnik OK VPŽ.

(www.icv.hr, bj)