Poslovni susret predstavnika poslovne zajednice iz grada Harkanja s proizvođačima i prerađivačima ljekovitog bilja s područja VPŽ

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, u petak. 6. listopada, u organizaciji Generalnog konzulata RH u Pečuhu i HGK – Županijske komore Virovitica, održan je poslovni susret predstavnika poslovne zajednice iz grada Harkanja, u Mađarskoj s proizvođačima i prerađivačima ljekovitog bilja s područja Virovitičko-podravske županije.

Susretu su, uz predstavnike HGK – Županijske komore Virovitica, prisustvovali: Josip Ivanec, direktor proizvodnje iz Spider grupe Pitomača, Mario Mareković, direktor proizvodnje u Dam-u Lozan i Damir Cvetković, direktor Megalisa iz Starina, koji su upoznali mađarsko izaslanstvo s obimom proizvodnje ljekovitog bilja: površinama, količinama i dr..

U uvodnom dijelu, prezentirano je gospodarstvo Virovitičko-podravske županije, gospodarski odnosi i vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Republike Mađarske.

Predstavnici mađarskog izaslanstva upoznali su nazočne s novim programima u turističkoj ponudi Harkanja, gdje bi koristili, u značajnim količinama razne vrste ljekovitog bilja, te se informirali o mogućnostima nabave istog, a iskazali su i interes za suradnju u zajedničkoj proizvodnji ljekovitog bilja, 10-ak malih proizvođača iz okolice Harkanja s proizvođačima ljekovitog bilja iz Virovitičko-podravske županije. (hgk žk virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content