Drugačiji sat Tjelesne i zdravstvene kulture

Radovi na uređenju i nadogradnji novog krila Škole i sportske dvorane ograničili su prostor za rad na satu Tjelesne i zdravstvene kulture u Katoličkoj klasičnoj gimanziji. Privremena ograničenost prostorom potaknula je Školu na promišljanje i kreativno traženje mogućih rješenja. U nastojanju oko svestranog rasta svojih učenika Katolička klasična gimnazija u Virovitici dogovorila je zanimljivu suradnju s Body building klubom „Fana“ Virovitica. Tajnik kluba gospodin Zvonimir Precep uvidjevši korisnost za učenike Škole oduševljeno je prihvatio molbu ravnatelja Škole gospodina Marija Voronjeckog kao i nastavnika Tjelesne i zdravstvene kulture gospodina Vinka Oršulića da se dio nastave tjelesne i zdravstvene kulture odvija u prostorima kluba. Osim što će učenici u vremenu od studenog 2017. godine pa do travnja 2018. godine provoditi jedan sat tjedno tjelesne i zdravstvene kulture u drugačijem prostoru, ova inicijativa ima cilj i upoznati učenike s ispravnim radom na pojedinim spravama te im ukazati na bogatstvo mogućnosti i potrebe za tjelesnim aktivnostima, ovisno o interesu i želji njih samih.
Ova promjena na satu Tjelesna i zdravstvene kulture, u vrlo kratkom periodu, pokazala se vrlo zanimljivom i aktualnom među učenicima, ali i djelatnicima Škole koji su se na poziv Kluba osobno uključili u različite fitnes programe.
Troškove nastave u klubu snosi Osnivač škole, tj. Požeška biskupija, a pozitivan odjek novih aktivnosti u radu Škole svakako će se uzeti u razmatranje i u budućem osmišljavanju programa ogdojno-obrazovnog rada i djelovanja Katoličke klasične gimnazije u Virovitici.

(www.icv.hr, V. Oršulić)

[g-gallery gid=”434526″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content