Gradonačelnik Ivica Kirin na 9. susretu gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati

Gradonačelnik Ivica Kirin sudjeluje u Vodicama na 9. susretu gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati koji se održava do 24. studenog u hotelu Olympia Sky u Vodicama. Projekt je to koji organiziraju poslovni tjednik Lider i Udruga gradova, a na konferenciji sudjeluje 350 sudionika – 110 predstavnika gradova, odnosno 70 gradonačelnika, 30 načelnika i predstavnika općina te oko 150 gospodarstvenika iz 80 različitih kompanija.

Konferencija će i ove godine obuhvatiti niz aktualnih tema važnih za održivi razvoj i lokalne zajednice poput gospodarenja otpadom, razvoju gradova kroz turističku djelatnost te o financiranju i ustroju jedinica lokalne samouprave. Na dosadašnjim susretima otvoren je velik broj tema koje brinu gradove, ali su ponuđena i konkretna rješenja koja su sudionicima poslužila kao podloga za gradnju vlastitih uspješnih projekata u suradnji s poslovnom zajednicom.

– Kada smo prvi puta organizirali Susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati nismo znali koliko fenomenalan program pokrećemo. Veliko mi je zadovoljstvo što se s jednakim entuzijazmom sastajemo deveti put i vjerujemo da će nakon ovog susreta gospodarstvenika i predstavnika lokalne uprave nastati mnogi novi poslovi i projekti, kazao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.

Predsjednik Udruge gradova Željko Turk istaknuo je kako je uvjeren da će i ovogodišnje druženje iznjedriti rješenja za nove izazove koji su se našli pred gradonačelnicima i poduzetnicima. Prisutne je pozdravio i Marko Ignjatović iz Libusoft Cicoma, koji je devetu godinu zaredom partner konferencije, a ove godine obilježava 25. obljetnicu poslovanja.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija i Ministarstva zaštite okoliša i energetike. (virovitica.hr, lider.media; foto: Dražen Lapić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content