Još jedan veliki projekt i veliki dan za cijelu Viroviticu – donesena Odluka o sufinanciranju izgradnje COOR-a Virovitica i trodijelne školske sportske dvorane…

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske utvrđena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sklapanje Sporazuma o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodijelne školske sportske dvorane. Vrijednost Sporazuma je oko 50 milijuna kuna, a početak radova na prostoru današnjeg virovitičkog Centra očekuje se u proljeće. Povodom Vladinog prihvaćanja Odluke o sufinanciranju, danas je u prostorijama Grada Virovitice održana konferencija za medije kojoj su, uz gradonačelnika Ivicu Kirina, nazočili i pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund te ravnateljica COOR-a Margarita Kovačević.

IMG 7556 MediumKonferencijom za medije gradonačelnik je želio obavijestiti građane o još jednom velikom projektu i velikom danu za cijelu Viroviticu. – Ovo je veliki dan za naš Grad, a osobito za našu djecu jer je riječ o projektu započetom još 2003. godine, jednom od prvih projekata koji je pokrenut od kada sam ja gradonačelnik. Izgradnjom novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane te škole u Čemernici, Grad će u potpunosti riješiti škole kojima je osnivač u građevinskom smislu i tada možemo reći kako imamo škole za 21. stoljeće – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin te se pritom zahvalio svima koji su dali svoj doprinos ovom projektu. -Zahvaljujem predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na apsolutnoj potpori, kao i bivšem županu, ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću i saborskom zastupniku Josipu Đakiću koji se zalažu za ovaj projekt od samih početaka, ali i svima ostalima koji su dali svoj doprinos – dodao je gradonačelnik. Zahvalama i oduševljenju pridružila se i ravnateljica Centra Margarita Kovačević. -Zahvaljujem svima onima koji godinama rade za Centar jer ja sam kratko ovdje. Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim djelatnicima, svim ministrima i saborskim zastupnicima, ali posebno roditeljima naše djece koji nisu gubili nadu, kao i našoj dječici koji su unatoč svemu uvijek sretni i zadovoljni – rekla je.

IMG 7561 Medium(www.icv.hr, Ž. Đaković)

[g-gallery gid=”433342″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content