Održana edukacija u organizaciji Suda časti Hrvatske obrtničke komore

blank

U prostoru Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije 17. studenog održana je edukacija u organizaciji Suda časti Hrvatske obrtničke komore, koji je jedan od nekoliko ovlaštenih tijela u Republici Hrvatskoj za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.

Navedena edukacija će se provoditi u sjedištima svih područnih obrtničkih komora i namijenjena je članovima prvostupanjskih vijeća Suda časti, dužnosnicima i djelatnicima komorskog sustava. O javnim ovlastima i novinama u radu Suda časti, razlici i sličnostima u postupanju na Sudu i Centru za mirenje, koji je također ustanovljen pri Hrvatskoj obrtničkoj komori te načinu rada i on-line komuniciranju nazočne su upoznali sudac Ivica Veselić i tajnica Suda časti i Centra za mirenje Suzana Kolesar.

Sud časti edukacija

Sudionici edukacije bili su predsjednik i članovi prvostupanjskog vijeća Suda časti Mirko Petraš, Milan Došen i Josip Perković, predsjednik, potpredsjednik i tajnik Područne obrtničke komore Ivan Kostelac, Zlatko Šomođi i Božidar Jeremić, predstavnik POK-a u Skupštini Hrvatske obrtničke komore Ivan Šantić i tajnica Udruženja obrtnika Slatina Sanja Grabovac. Nakon ovog ciklusa edukacija, sukladno projektu Europske komisije „Consumer Law Ready“, iduće godine organizirat će se i trening radionica za nove medijatore odnosno izmiritelje. (www.icv.hr)