Predstavljanje uzorne soba „Historion“ virovitičke tvrtke Palković u PDCK-u

U srijedu 8. studenoga u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici, s početkom od 11,00 sati, javnosti će se predstaviti uzorna soba „Historion“ virovitičke tvrtke Palković.
Projekt uzorne sobe Historion sufinanciran je od strane Ministarstva poljoprivrede temeljem dodjele potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske u 2017. godini, čiji je korisnik tvrtka Palković d.o.o.

Uslugu razvoja uzorne sobe Historion izveden je u režiji Panonskog drvnog centra kompetencija d.o.o. Osnovni cilj projekta izrade uzorne sobe bio je stvoriti hrvatsku hotelsku sobu poznatog podrijetla i autora. Najbitniji elementi koji prevladavaju su slavonski hrast, hrvatski dizajn, hrvatski proizvođač, inovativni pristup, implementacija elemenata kulturne baštine, primjena naprednih tehnologija u oblikovanju i proizvodnji te ekološka izvedba.

Light motiv cijelog koncepta počiva na implementaciji elemenata kulturne baštine – stiliziranih simbola na posudi Orion (prema nekim tumačenjima najstarijeg europskog kalendara koji datira iz 2.600 godine prije Krista i pronađen je na lokalitetu arheološkog nalazišta u Vinkovcima).

Tako se sedam znakova prikazanih na pronađenoj posudi Orion nalaze na pojedinim dijelovima namještaja i popratnim sadržajima koji čine cjelinu prikaza hrvatske povijesti. Spajanjem povijesnih elemenata i suvremene tehnologije želimo poslati poruku da cijeli projekt uzorne sobe počiva na hrvatskoj kulturnoj baštini. Nadamo se da ćemo prezentacijom projekta uzorne sobe moći i na vas prenijeti taj djelić hrvatske povijesti. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content