Virovitica će nagodinu biti domaćin obilježavanja Svjetskog dana sajmova

Virovitica će sljedeće godine, 6. lipnja, povodom obilježavanja Svjetskog dana sajmova, biti domaćin konferencije pod nazivom „Transformacije u sajamskoj industriji: Trendovi i iskustva“ koju organizira časopis „Suvremena trgovina“. Tim povodom, u ponedjeljak, 13. studenog, u Gradskoj upravi održan je sastanak kojem su nazočili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok, direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura te predstavnici časopisa „Suvremena trgovina“. Na sastanku su dogovarane aktivnosti vezane su samo održavanje konferencije.

– Teme konferencije bit će vezane uz opće prilike te kretanja i trendove sajamske industrije. Osim toga, govorit će se i o promjenama u očekivanjima izlagača i posjetitelja, digitalizaciji sajamskih aktivnosti, kao i utjecaju lokalnih i regionalnih sajmova na gospodarska kretanja i razvoj, s posebnim osvrtom na izvoz, rekao je Ante Gavranović, član uredništva časopisa „Suvremena trgovina“.

DODATNA AFIRMACIJA VIROVITICE KAO “SAJAMSKOG GRADA”

Prema riječima Ante Gavranovića, na konferenciji se očekuje stotinjak sudionika iz Hrvatske, Mađarske, BiH, Slovenije, Srbije te Crne Gore, predstavnici županija i gradova, kao i predstavnici područnih komora pri HGK.

Domaćini su se tom prigodom osvrnuli na bogatu sajamsku tradiciju grada te sajam Viroexpo, jedan od tri najveća sajma u Republici Hrvatskoj istaknuvši kako ova manifestacija dodatno potvrđuje jednu od vodećih pozicija Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice kao sajamskog središta.
– Kao što je poznato, tržište se mijenja zbog izgradnje velebnih trgovačkih centara, a male trgovine s pratećim sadržajima sve više odumiru iz centara gradova. Na ovaj način, kroz sajamska iskustva, želimo vratiti male trgovine u centre gradova i pritom iskoristiti naše potencijale. Ova manifestacija je ujedno dodatni motiv da kroz Viroexpo privučemo što veći broj malih i srednjih izlagača te omogućimo svima onima koji žele pokrenuti vlastiti posao, da na sajmu prikupe što više relevantnih informacija, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Konferencija „Transformacije u sajamskoj industriji: Trendovi i iskustva“ održat će se u organizaciji „Suvremene trgovine“ te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Hrvatske gospodarske komore. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content