Virovitičke košarkašice treće na jakom međunarodnom Martinjskom kupu – Nika Kozlinger u najboljoj petorci turnira

Virovitičke košarkašice U -13 u nedjelju su u Virju i Molvama nastupile na tradicionalnom međunarodnom Martinjskom kupu. Tako je bilo i ove godine pa su uz viceprvakinje Hrvatske u ovoj kategoriji Podravac iz Virja nastupile i odlične košarkašice mađarske Nagykanisze, zagrebačke ekipe ŽKK Folka Borovje i ŽKK Zagreb, ŽKK Crikvenica, ŽKK Vindi Varaždin, ŽKK Koprivnica, ŽKK Bistra Molve i virovitičke „frajlice“- ŽKK Virovitica.

Virovitičanke su se našle u grupi u Molvama sa domaćom Bistrom i košarkašicama ŽKK Zagreb. Žrijeb je nudio prolazak, ali u slučaju prolaska skupine ponudio i četiri utakmice zaredom u Molvama i Virju. Nakon nešto lakše pobjede u uvodu nad Bistrom iz Molvi 21:7 odlučujuća je bila utakmica sa košarkašicama iz Zagreba koja je nudila borbu za medalje.

U iscrpljujućoj utakmici, u kojoj je potrošen gotovo zadnji atom snage, „frajlice“ su pokazale svoj neizmjeran talent. Iva Kurjančič odlično je razigravala, Nika i Lea Kozlinger te Mia Deskar pogađale, a Klara Crnoja profilirala se u skakačkom i obrambenom pogledu ubacivši i nekoliko presudnih koševa što je rezultiralo velikom pobjedom 23:14.

Nedugo nakon odigrane utakmice uslijedio je put za Virje i teška utakmica sa ŽKK Folka Borovjem koji su iznenadili viceprvakinje Hrvatske Podrvaca iz Virja i plasirale se u finalnu skupinu. Nakon izjednačenog početka Zagrepčanke su iskoristile umor Virovitičanki koje su potpuno pale u završnici te je utakmica završila sa nerealnih -19. U posljednjoj utakmici sa mađarskom Nagykaniszom, koja je bila i presudna za konačan poredak, Virovitičanke su odlično ušle u utakmicu. Pomalo iznenađujuće prvu četvrtinu su dobile sa tri koša razlike, a poluvrijeme je završilo u egalu. Ipak tada je nestalo snage što su odlične Mađarice, inače pobjednice turnira, iskoristile i u trećoj četvrtini slomile „frajlice“. U posljednjoj četvrtini pogađale su Manuela Pejić i sestre „Frozen“ (Lana i Lucija Cindrić), a priliku su dobile i one najmlađe te su se u strijelce upisale i Marta Leda Kalaš i Hana Deskar. Odličnom rezultatu kao šlag na tortu došao je i izbor Nike Kozlinger u prvu petorku turnira što dovoljno govori o košarkaškom talentu mlade Virovitičanke.

kup virje 2Trener Robert Fritz bio je više nego zadovoljan rezultatom iako svjestan činjenice da se moglo i više. Iako smo imali dobru grupu ubila nas je činjenica da smo trebali odigrati četiri utakmice za redom i još između njih putovati iz Molva u Virje. To se posebno osjetilo u završnici posljednje dvije utakmice. Ipak ako ponovimo ovakvu igru i na Prvenstvu Regije Sjever mogli bi i ove godine ugledati Prvenstvo Hrvatske što bi za naš mladi klub bio fenomenalan uspjeh zaključio je Fritz.

Nastupili su: Kurjančić 10, Deskar M. 13,Cindrić La. 3, Kozlinger N. 19, Crnoja 16, Kozlinger L. 8, Cindrić Lu. 4, Kalaš 2, Pejić 1, Ištvanović, Deskar H., Ivačić, Marjanović. (www.icv.hr, rc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content