Virovitičke košarkašice treće na jakom međunarodnom Martinjskom kupu – Nika Kozlinger u najboljoj petorci turnira

Virovitičke košarkašice U -13 u nedjelju su u Virju i Molvama nastupile na tradicionalnom međunarodnom Martinjskom kupu. Tako je bilo i ove godine pa su uz viceprvakinje Hrvatske u ovoj kategoriji Podravac iz Virja nastupile i odlične košarkašice mađarske Nagykanisze, zagrebačke ekipe ŽKK Folka Borovje i ŽKK Zagreb, ŽKK Crikvenica, ŽKK Vindi Varaždin, ŽKK Koprivnica, ŽKK Bistra Molve i virovitičke „frajlice“- ŽKK Virovitica.

Virovitičanke su se našle u grupi u Molvama sa domaćom Bistrom i košarkašicama ŽKK Zagreb. Žrijeb je nudio prolazak, ali u slučaju prolaska skupine ponudio i četiri utakmice zaredom u Molvama i Virju. Nakon nešto lakše pobjede u uvodu nad Bistrom iz Molvi 21:7 odlučujuća je bila utakmica sa košarkašicama iz Zagreba koja je nudila borbu za medalje.

U iscrpljujućoj utakmici, u kojoj je potrošen gotovo zadnji atom snage, „frajlice“ su pokazale svoj neizmjeran talent. Iva Kurjančič odlično je razigravala, Nika i Lea Kozlinger te Mia Deskar pogađale, a Klara Crnoja profilirala se u skakačkom i obrambenom pogledu ubacivši i nekoliko presudnih koševa što je rezultiralo velikom pobjedom 23:14.

Nedugo nakon odigrane utakmice uslijedio je put za Virje i teška utakmica sa ŽKK Folka Borovjem koji su iznenadili viceprvakinje Hrvatske Podrvaca iz Virja i plasirale se u finalnu skupinu. Nakon izjednačenog početka Zagrepčanke su iskoristile umor Virovitičanki koje su potpuno pale u završnici te je utakmica završila sa nerealnih -19. U posljednjoj utakmici sa mađarskom Nagykaniszom, koja je bila i presudna za konačan poredak, Virovitičanke su odlično ušle u utakmicu. Pomalo iznenađujuće prvu četvrtinu su dobile sa tri koša razlike, a poluvrijeme je završilo u egalu. Ipak tada je nestalo snage što su odlične Mađarice, inače pobjednice turnira, iskoristile i u trećoj četvrtini slomile „frajlice“. U posljednjoj četvrtini pogađale su Manuela Pejić i sestre „Frozen“ (Lana i Lucija Cindrić), a priliku su dobile i one najmlađe te su se u strijelce upisale i Marta Leda Kalaš i Hana Deskar. Odličnom rezultatu kao šlag na tortu došao je i izbor Nike Kozlinger u prvu petorku turnira što dovoljno govori o košarkaškom talentu mlade Virovitičanke.

kup virje 2Trener Robert Fritz bio je više nego zadovoljan rezultatom iako svjestan činjenice da se moglo i više. Iako smo imali dobru grupu ubila nas je činjenica da smo trebali odigrati četiri utakmice za redom i još između njih putovati iz Molva u Virje. To se posebno osjetilo u završnici posljednje dvije utakmice. Ipak ako ponovimo ovakvu igru i na Prvenstvu Regije Sjever mogli bi i ove godine ugledati Prvenstvo Hrvatske što bi za naš mladi klub bio fenomenalan uspjeh zaključio je Fritz.

Nastupili su: Kurjančić 10, Deskar M. 13,Cindrić La. 3, Kozlinger N. 19, Crnoja 16, Kozlinger L. 8, Cindrić Lu. 4, Kalaš 2, Pejić 1, Ištvanović, Deskar H., Ivačić, Marjanović. (www.icv.hr, rc)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content