U Virovitičko-podravskoj županiji počela STEM revolucija

I dok se „STEM revolucija“ u osnovnim školama provodi u šestom razredu kao micro bit edukacija, u Virovitičko-podravskoj županiji su otišli korak dalje. Uz suradnju s Poduzetničkim inkubatorom, u osnovnim školama kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, počela je „STEM revolucija“ za učenike petih razreda. Riječ je o pilot projektu Virovitičko-podravske županije koji se provoditi uz suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja. To je svojevrsni „Internet od things“ u hrvatskim školama. Cilj STEM revolucije je osigurati svakom djetetu omogućiti primjerak najmodernije tehnologije kao i pripadajuću edukaciju.

Virovitičko-podravska županija je nabavila micro bit pločice, nastavne materijale, potrebne mBoot-ove. Uostalom, putokaz je to kojem već duže vrijeme stremi Virovitičko-podravska županija. Pa tako u Visokoj školi Virovitica ima i Studij računarstva, upravo s ciljem povećanja razine IT znanja, a s navedenim projektom trebalo bi dovesti do puno boljih rezultata učenika.
Projekt će se na području Virovitičko-podravske županije provoditi šest mjeseci, ove godine dva, a u 2018., četiri mjeseca. Inicijativa je potekla od župana Igora Androvića i zamjenika župana Darka Žužaka, a uz suradnju Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ. Na ovaj način, i učenicima petih razreda osnovnih škola, dat će se početni temelji znanja informatike i programiranja.

Pilot projekt micro bit edukacije provodi se u osnovnim školama kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, odnosno u sljedećim školama: Augusta Cesarca Špišić Bukovica, Petra Preradovića Pitomača, Mikleuš, Vladimira Nazora Nova Bukovica, Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, Voćin, Antuna Gustava Matoša Čačinci, Davorina Trstenjaka Čađavica, Gradina, Josipa Kozarca Slatina, Ivana Gorana Kovačića Zdenci, Suhopolje, Ivane Brlić Mažuranić Orahovica, Eugena Kumičića Slatina. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content