Započela izgradnja nove ambulante u Čađavici

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš i načelnik općine Čađavica Mirko Rončević bacili su prve lopate betona i kamen temeljac za izgradnju nove ambulante u Čađavici. Otvaranju su uz načelnika Rončevića i župana Androvića i ravnatelja Fazekaša nazočili, zamjenici župana Mario Klement i Darko Žužak, novi ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivica Fotez, načelnici susjednih općina, vijećnici i mnogi drugi:
-Ovaj smo projekt ostvarili u suradnji s Domom zdravlja VPŽ i Virovitičko-podravskom županijom. Čađavica i sada ima ambulantu, ali ista se selila iz prostora u prostor i nije imala potrebne uvjete za normalan rad. Procjena ukupne investicije je oko 1,800.000,00 kn, odnosno 1.400.000,00 je izgradnja, a 400 tisuća kuna iznosit će opremanje prostora ambulante. Završetak radova očekujemo u 2018. godini i evo na radost mještana općine nova ambulanta će uskoro biti izgrađena čime će svi pacijenti imati kvalitetniju uslugu. – rekao je između ostalog načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.

1711ambulantacadjavica3

Ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš izrazio je veliko zadovoljstvo pokretanjem projekta od strane načelnika Rončevića i župana Androvića te naglasio koje djelatnosti biti zastupljene u novoj čađavačkoj ambulanti:
-Ova ambulanta imat će ordinaciju opće obiteljske i dentalne medicine, prostor za patronažnu sestru, prostranu čekaonicu i sanitarne čvorove, dakle sve ono što je propisano tehničkim uvjetima zdravstvene zaštite. Hvala načelniku i županu koji su prepoznali potrebu za izgradnju ove ambulante koja je u općini Čađavici uistinu prijeka potreba. – rekao je Fazekaš.

1711ambulantacadjavica4

Župan Igor Andrović naglasio je kako ovakav objekt mještani općine Čađavica itekako zaslužuju:
-Svi žitelji naše županije, bez obzira bili oni u urbanom ili ruralnom dijelu, moraju imati jednake uvjete liječenja i jednake uvjete primarne zdravstvene zaštite. Projekt izgradnje ambulante u Čađavici je sjajan primjer uspješne suradnje Općine, Županije i Dom zdravlja u kojom ćemo zajedničkim sredstvima izgraditi ovaj objekt. Županija ovim nastavlja ulagati u zdravstvo, jer znamo kako smo već izgradili nekoliko ambulanti, a i u budućnosti je plan opremiti još nekoliko ambulanti na području županije i svuda ćemo pomoći gdje bude trebalo. – zaključio je Andrović. Na kraju male svečanosti otvaranja radova, radove, izvođače i sve nazočne blagoslovio je župnik župe Svetog Petra Apostola Čađavica, Stjepan Vuk.

1711ambulantacadjavica5

(www.icv.hr, vg, žf)
[g-gallery gid=”433470″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content