Župan Igor Andrović: Bolja prometna povezanost je ključna za našu županiju

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, govorio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
– Ističem zadovoljstvo viđenom prezentacijom, posebno vezano za cestovnu infrastrukturu jer će doprinijeti i razvoju gospodarstva i cijelog društva Virovitičko-podravske županije. Bolja prometna povezanost je ključna za našu županiju, posebno bolja povezanost sa Zagrebom, dionicom Sveta Helena – Bjelovar – Virovitica – Terezino Polje, gdje se, vidjeli smo, trenutno provodi analiza izvedivosti.

Naglasio je i zadovoljstvo s nastavkom projekta izgradnje Podravske brze ceste, dionice od Suhopolja do Slatine, skorašnje otvorenje Sjeverne obilaznice Virovitice, te obnovu željezničke pruge od Čakovca do Virovitice.
– Povećanje brzine prometovanja vlakova na toj dionici, s 40 ili 50 km/h na 100 km/h, puno će značiti za bolju povezanost Virovitice i Virovitičko-podravske županije, kako sa Zagrebom, tako i sa sjeverom Hrvatske. Sve to olakšat će poslovanje gospodarstvenicima i u konačnici otvoriti nova radna mjesta. Zahvaljujem na ovom projektu, a volio bih da u budućnosti bude i modernizacija željezničke dionice prema Osijeku.

Župan Andrović, govorio je i o provedbi Master plana istočne Hrvatske čiji nositelj projekta Virovitičko-podravska županija.
– Objavljena je javna nabava za navedeni Maser plan i kada se on dovrši, to će puno značiti za bolju prometnu povezanost u budućnosti za svih pet slavonskih županija. Drago mi je i čuti da će Županijske uprave za ceste dobiti 100 milijuna kuna više, jer znamo da će velik dio tih sredstava doći na području pet slavonskih županija.

Pozdravio je i novi prijedlog Zakon o financiranju kojim se regulira financiranje jedinica lokalne i regionalne samouprave, po kojem će Virovitičko-podravska županija, u odnosu na prijašnje godine dobiti značajnije više sredstava. Inače, dogovoreno je da će se sljedeća, 4. sjednica savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, na temu poljoprivrede i gospodarstva, održati u Virovitici, krajem veljače, u sklopu održavanja Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. koji će se održavati od 23. do 25. veljače u Virovitici. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content