Župan Igor Andrović imenovan u Vijeće europskih općina i regija CERM-a

Na sjednici Kolegija župana Hrvatske zajednice županija, imenovani su predstavnici Hrvatske zajednice županija u Politički odbor CERM-a (Politički odbor vijeća europskih općina i regija). Nakon provedenog elektroničkog glasanja, Virovitičko-podravski župan, Igor, Andrović, dobio je najveći broj glasova od svih HR župana, ukupno 15, dok je Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije dobio 14 glasova Kolegija župana na kojem je nazočilo 19 članova.

Zamjena županu Igoru Androviću je Miran Janečić, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, a u CEMR su još imenovani: Zlatko Komadina i te Ivanka Roksandić.
Inače, Virovitičko-podravska županije, je prošli tjedan, od strane CEMR-a pozvana da potpiše Deklaraciju o jakim kohezijskim politikama kako bi se glas lokalne i regionalne samouprave još jače čuo.

Vijeće europskih općina i regija CEMR najveća je organizacija lokalnih i regionalnih vlasti u Europi, a njezino članstvo čini preko 50 nacionalnih asocijacija gradova, općina i regija iz 37 zemalja. Te organizacije zajedno predstavljaju oko 100.000 lokalnih i regionalnih vlasti. Vijeće europskih općina i regija osnovano je u Ženevi 1951. godine na inicijativu nekoliko europskih gradonačelnika, a kasnije se organizacija usmjerila i prema regijama i postala Vijeće europskih općina i gradova. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content