Županijsko stručno vijeće učitelja i nastavnika geografije i povijesti VPŽ

Srednja škola Marka Marulića Slatina bila je domaćin 29. studenog 2017. godine Županijskom stručnom vijeću učitelja i nastavnika geografije i povijesti na području Virovitičko-podravske županije.

Županijsko stručno vijeće okupilo je četrdesetak profesora geografije i povijesti na području naše županije. Vijeće je pozdravio ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina, Darko Špoljarić te zaželio uspješan rad Vijeća.

Prema predloženom dnevnom redu Stručno vijeće je podnijelo izvješće o aktivnostima članova Vijeća za razdoblje od 4. rujna do 29. studenog 2017. godine. Profesorice Julijana Jahn-Babić iz Osnovne škole Gradina i Matilda Tripalo iz osnovne škole Suhopolje podnijele su Izvješće o

– terenskom seminaru geografije ŽSV-a u Banja Luci,

– 10. državnom stručnom skupu o Domovinskom ratu održanom u Opatiji

– Ljetnom seminaru za geografe održanom u Zagrebu

Profesor savjetnik Ivan Ilišević iz Osnovne škole Đuro Pilar iz Slavonskog Broda održao je predavanje o Izraelu i mogućnosti usavršavanje učitelja i nastavnika geografije i povijesti odlaskom u Izrael u sklopu provedbe Programa Holokaust.

Voditelj Županijskog stručnog vijeća za učitelje i nastavnike povijesti za Virovitičko-podravsku županiju, profesor Hrvoje Drvenkar istaknuo je smjernice Agencije za odgoj i obrazovanje u području povijesti o važnosti projekata iz zavičajne povijesti. Na tom tragu profesor Markan Lukić iz Osnovne škole Josipa Kozarac iz Slatine održao je predavanje o Velečasnom Juliju Bürgeru, župniku na području župe sv. Josipa u Slatini.

Voditelj Županijskog stručnog vijeća za učitelje i nastavnike geografije za Virovitičko-podravsku županiju, profesor Matija Gosler istaknuo je smjernice Agencije za odgoj i obrazovanje u području geografije o važnosti komplementarnog pristupa geografa u nastavnom procesu. U tom smjeru predstavio je mogućnost provedbe izvannastavne aktivnosti geografije, povijesti i građanskog odgoja kroz projekt „Građanin“. Na temelju osobnog iskustva uspješno provedenih sedam projekata od 2011. do 2017. godine upoznao je učitelje i nastavnike geografije i povijesti naše županije o ciljevima i smjernicama provedbe Programa kojeg provodi Agencija za odgoj i obrazovanje.

(www.icv.hr)