Božić u knjižnici Srednje škole Marka Marulića Slatina

U petak, 15. prosinca 2017. s početkom u 19,00 sati održano je tradicionalno druženje “Božić u knjižnici” koje je planirano Godišnjim planom i programom školskoga knjižničar i Školskim kurikulumom. Za razliku od dosadašnjih druženja, kada smo pjevali adventske i božićne pjesme, izvodili različite igrokaze i čitali stihove posvećene Božiću, ove je godine školski knjižničar pripremio adventsko-božićni kviz. U kvizu su sudjelovale ekipe učenika iz I. A i B razreda opće gimnazije. Prvi A su predstavljali: Adam Ivanković, Barbara Jukić, Borna Rakitničan i Lana Tušek, a predstavnici prvog B bili su: Terezija Som, Nikka Kurtović, Helena Gerenčir i Mladen Banović.

Kviz se sastojao od tri igre: Odgovori na pitanja, Nadopuni riječ koja nedostaje u pjesmi te Tko sam ja. Da sve bude regularno, pobrinulo se tročlano povjerenstvo u sastavu: Slavica Ostrogonac, vjeroučiteljica u OŠ Josipa Kozarca; Marjan Ostrogonac, vjeroučitelj u SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača i Osnovnoj katoličkoj školi Virovitica te Dominik Volf, vjeroučitelj u našoj školi.

Nakon prve igre rezultat je bio izjednačen. U drugoj su igri učenici I. A bili puno uspješniji te su stekli znatnu prednost koju nisu ispuštali do kraja. U trećoj je igri ekipa B razreda bila nešto uspješnija, ali im to nije bilo dovoljno da pobijede.

Školski je knjižničar zahvalio učenicima  na sudjelovanju, prosudbenom povjerenstvu na pomoći te ih sve darovao skromnim poklonima. Zahvale idu i razrednicima prof. Željki Balković, prof. Zorislavu Jelenčiću i prof. Draganu Klementu koji su doveli svoje učenike u knjižnicu te prof. Jelenčiću koji se potrudio da ovaj događaj ostane zabilježen i na fotografijama.

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content