U COOR-u Virovitica proveden CAP program

U COOR-u Virovitica proveden je CAP program za djecu s intelektualnim teškoćama.
To je program primarne prevencije zlostavljanja koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe. Radilo se s dvije grupe i sudjelovali su učenici 3.,4. i 5. razreda te učenici odgojno-obrazovnih skupina OOS7 i OOS8.

Učenicima su predstavljeni pojmovi i vještine koje će ih osnažiti i povećati sposobnost da sami sebe zaštite od mogućeg verbalnog, fizičkog ili spolnog zlostavljanja.

Kroz pet dana, od 20. do 24. studenog 2017. godine, program su provodile razredne učiteljice prvi i peti dan, a drugi, treći i četvrti dan radionice su provodile CAP voditeljice Dubravka Periša, Nevenka Gruban i Zvjezdana Glumac, učiteljice COOR-a Virovitica koje su prethodno prošle edukaciju za provedbu spomenutog programa. Kroz učenje i igru, učenici su u tih pet dana naučili preventivne vještine i tehnike kako se oduprijeti zlostavljanju, a koje će, uz podršku i pomoć svojih učitelja, primjenjivati po potrebi.

Ovaj program i oblik rada učenicima Centra je vrlo poučan, interesantan te je i samo druženje bilo vrlo zabavno. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content