Općina Lukač uljepšala Božićne blagdane obitelji sa šestero malodobne djece

U naselju Turanovac, živi otac sa šestero malodobne djece od 3 do 14 godina kojima je bila prijeko potrebna pomoć, ne samo u hrani i kućnim potrepštinama nego i u uređenju unutrašnjosti kuće koja je bila u vrlo lošem stanju, punom vlage i plijesni.

Općina Lukač pokrenula je akciju pomoći u koju se je uključila Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja i predsjednik Udruge umirovljenika Općine Lukač Branko Videković koji je sa svojom obitelji ( zetom i sinom ) te domarom iz škole nekoliko dana od ranih jutarnjih sati do kasno u noć uređivao unutrašnjost kuće ( sobu,boravak,hodnik.. ) kako bi osigurali obitelji toplu zimu bez vlage i plijesni, sav potreban materijal za radove osigurala je općina Lukač, dok su „ majstori „ radili volonterski.

Na inicijativu načelnika Općine Lukač Đure Bukvića kupljena je nova perilica rublja i peć na drva za grijanje, te su promijenjene i dotrajale vodovodne instalacije. U cijelu akciju pomoći uključio se i Crveni križ, sa donacijom odjeće, obuće, deka, ostalih kućnih potrepština, paketima hrane te svakodnevnim dovozom toplih obroka za sve članove obitelji.

Još jednom je dokazano da svi zajedno sa „ malo „ financijskih sredstava i „ velikim „ srcem te brigom za bližnjeg možemo uljepšati svakodnevicu jedne velike obitelji kao i Božićne blagdane te im osigurati sretan i veseo ulazak u Novu godinu. (opcina-lukac.hr)

10 1 4 1 3 1 2 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content