U pripremi reforma odgojno-obrazovne politike, posebno strukovnog obrazovanja

blank

Virovitičko-podravsku županiju posjetio je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja za područje srednjoškolskog obrazovanja Vlado Prskalo, koji je tom prigodom u maloj županijskoj vijećnici održao sastanak s predstavnicima Virovitičko-podravske županije i srednjoškolskog obrazovanja.

Zamjenik župana Darko Žužak pomoćniku ministra je predstavio značajke naše županije, ono što se unutar srednjoškolskog obrazovanja kod nas radi, a isto tako i s problematikom upisne politike vezane za odobravanje novih srednjoškolskih programa.

Pomoćnik ministra Vlado Prskalo istaknuo je kako je s ciljem unapređenja srednjoškolskog strukovnog obrazovanja izrađen Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strukovnom obrazovanju, koji je prošao javnu raspravu, prilagođen prostoru i vremenu u kojemu živimo, a koji bi trebao omogućiti mladima da steknu obrazovanje za život kojim će ispuniti potrebe hrvatskog gospodarstva te ujedno zaustaviti trend iseljavanja mladih osoba.

– Sastanci s predstavnicima srednjoškolskog obrazovanja svakako će pridonijeti sagledavanju prednosti i nedostataka u funkcioniranju našeg sustava, drugim riječima stvarnoj reformi odgojno-obrazovne politike, pogotovo da strukovno obrazovanje bude što kvalitetnije – istakao je Vlado Prskalo naglašavajući kako je strukovno obrazovanje bilo zapostavljeno jer se nije mijenjalo u zadnjih 20 do 30 godina.

Pomoćnik Vlado Prskalo istakao je kako za promjenu reforme odgojno-obrazovne politike imamo priliku koristiti fondove Europske unije te njima stvoriti drugačiju i kvalitetniju politiku i strukovnog obrazovanja. Sastanku je uz predstavnika Ureda državne uprave VPŽ Branka Gibu prisustvovao i direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura. (www.icv.hr, zc)

IMG 3848 Custom IMG 3847 Custom IMG 3846 Custom IMG 3845 Custom IMG 3843 Custom IMG 3841 Custom IMG 3839 Custom