Proračun Grada Virovitice za 2017. godinu rebalansom smanjen za 35 milijuna kuna

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, vijećnici su s 13 glasova za i 8 protiv usvojili Izmjene i dopune Proračuna Grada Virovitice za 2017. godinu i projekcija za 2018. i 2019 godinu. Proračun Grada za 2017. godinu tako je smanjen za 35.292.000 kuna, što je smanjenje za 28,45 posto te sada iznosi 88.745.000 kuna. Razlog smanjenja proračuna je u dinamici provedbe projekata. Najvažnije smanjenje prihoda i rashoda odnosi se na projekt „5 do 12 za Dvorac“ i to u iznosu od 26 milijuna kuna te 6 milijuna kuna za novi Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju čija će izgradnja započeti sljedeće godine.

Vijećnici su usvojili i Izmjenu i dopunu Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva Virovitice, čiji je cilj privlačenje novih investicija, olakšavanje poslovanja postojećim poduzetnicima i ugostiteljima, kao i pomoć mladim obiteljima pri kupnji prve nekretnine.

Od nove će godine tako u Program poticaja i olakšica biti uključene sve tvrtke registrirane na području grada, a ne više samo one u poduzetničkim zonama. Tvrtke će tako imati priliku koristiti povoljnije uvjete za ulazak u gospodarske zone kroz povoljniju kupnju građevinskih zemljišta, mogućnost oslobađanja ili plaćanja komunalnog doprinosa po povlaštenim cijenama i druge olakšice.

Kako bi se zadržale mlade obitelji i potaknuo građevinski sektor, program predviđa i olakšice pri kupnji zemljišta za izgradnju prve nekretnine mlađima od 45 godina, kao i olakšice za izgradnju objekata sa smještajnim kapacitetima koji nedostaju na području grada, kao što su hoteli i hosteli.

(www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”437390″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content