Završen projekt energetske obnove Osnovne škole Davorin Trstenjak u Čađavici

Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica je u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Vidra-om, Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije pripremila dokumentaciju i uspješno prijavila projekt „Energetska obnova osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica“ na Pilot projekt: energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, te je dana 21. prosinca 2015. godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.722.846,25 kn, od čega su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.470.311,44 kn. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirao se iznos od 464.308,88 kn, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirao je projekt s iznosom od 1.006.002,56 kn, što je predstavljalo 95 % prihvatljivih troškova , a iznos od 5% financirala je Virovitičko-podravska županija.

Izvođač radova bila je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio je Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Šaponja Željko iz Slatine. Projekt se sastoji od pet elemenata, a to su energetska obnova zgrade, stručni nadzor, energetski pregled zgrade i energetski certifikat, promidžba i vidljivost te element upravljanja projektom i administracija.

Građevinski radovi uključivali su obnovu ovojnice zgrade i izolaciju stropova iznad grijanog prostora, te se je zamijenila unutarnja rasvjeta učinkovitijom Led rasvjetom.
Provedbom energetskog pregleda i izradom energetskog certifikata nakon građevinskih radova postignuta je ušteda od 79% prosječne energije potrebne za grijanje/hlađenje te 45 % doprinosa smanjenju potrošnje električne energije. Zgrada iz energetskog razreda „C“ prelazi u energetski razred „B“.

Realizacijom ovog projekta ostvarena je znatna ušteda koja će se očitovati i u financijskom segmentu te su stvoreni sigurniji i ugodniji uvjeti učenja što će rezultirati povećanjem učinkovitosti obrazovanja.

logo 002 vidljivost 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content