Zima „bez zime“ do daljnjega, za doček Nove godine suho i stabilno

Upitali smo našeg meteorologa Kristijana Paljara što možemo očekivati od vremena do kraja godine.

Tijekom srijede i dalje očekujemo iznadprosječno visoke temperature zraka, zadržat će se suho. Vjetar i dalje južnih smjerova. Tijekom četvrtka očekujemo pogoršanje vremena, povremenu kišu ili susnježicu u noći s četvrtka na petak. U višim predjelima VPŽ očekujemo susnježicu i snijeg. Na visinama >400 metara očekujemo formiranje snježnog pokrivača. Vjetar u naglom okretanju s južnih na sjeverne smjerove. Temperature zraka u padu. Od petka do nedjelje trebalo bi se zadržati suho i stabilno vrijeme. Vjetar u okretanju na južne smjerove. A temperature zraka u postupnom porastu. Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu sumaglicu ili maglu. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -5°C tijekom subote do 7°C tijekom četvrtka. Najviše dnevne od 4°C tijekom petka do 14°C ili koji stupanj više tijekom srijede.

2018. godina

Po trenutnim prognostičkim izračunima vremenski uvjeti ići će na ruku svima koji planiraju doček Nove 2018. godine na otvorenom. Oborine ne očekujemo, a temperature zraka u većem dijelu VPŽ očekujemo oko 5°C ili koji stupanj više.

Prognostički izlazi trenutno ne „crtaju“ zimski vremenski scenarij tako skoro…

Očekivane anomalije/odstupanje temperature zraka u odnosu na višegodišnji prosjek (1981-2010.). Od 26.12.2017. godine do 09.02.2018. godine.

cid ii jbo0n92z0 16094445c0435a97Vjerojatno će se prognostički izlazi mijenjati, ali ovako trenutno izgledaju. Iznadprosječno toplo vrijeme očekujemo iduća 45 dana. (www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content