U Agroduhanu Slatina, 2017. su okončali s 53 milijuna prihoda, 15 više nego godinu prije

U 2017. godini imali su 53 milijuna prihoda, 15 više nego godinu prije. Sve dobavljače su isplatiti, a prošlu godinu neće pamtiti po dobrim vijestima, jer su od elementarne nepogode, na duhanu imali 3 milijuna kuna štete. No u Agroduhanu Slatina, nova je ekipa. Predsjednik Uprave je Tomislav Tomić, „desna ruka“ mu je direktor Krešimir Hrgović. Krenuli su u novu proizvodnju, nadaju se kako će u 2018. godini dogovoriti sadnju duhana na 800 hektara, uz proizvodnju od 2.000 tona. Rod duhana 2017. je isplaćen dobavljačima u cijelosti u izosu od od 12 milijuna kuna. Inače, sav svoj duhan izvoze izvan Hrvatske, u Italiju, Njemačku, Nizozemsku, Grčku, Bugarsku…

IMG 7907

O tome kako rade, koji su im planovi za budućnost, problemi koji ih tište, upoznali su virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegove zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, te predsjednika Županijske skupštine Mirana Janečića. Sastanku je nazočila i direktorica GRAS-a Slatina Danijela Maravić. Nakon radnog sastanka, obišli su pogone Agroduhana u Slatini.

IMG 7999

Agroduhan trenutno ima 54 zaposlene osobe, u sezoni dodatnih 92 sezonca, no u budućnosti planiraju nova zapošljavanja. Uz proizvodnju i obradu duhana, planiraju i proizvodnu cvijeća i povrća, poticanje rasada jer imaju plastenike koje su doveli u funkciju, pa, kažu ako mogu imati hidroponski uzgoj duhana, zašto to ne bi imali i s povrćem. U suradnji s tvrtkom Agroplan koja im je „društvo kćer“, krenuli su u novu proizvodnju. Zasijali su 9,5 hektara uljane repice, 1 hektar bijelog luka, pripremaju sjetvu patlidžana, graha, rajčice, kupusnjača, paprike… (www.vpz.hr)

IMG 7943 IMG 7930 IMG 7846

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content