Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije i Viroexpa posjetilo Sisačko-moslavačku županiju

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom u utorak 30. siječnja 2018. godine, bio domaćin virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, koji je na čelu izaslanstva Virovitičko-podravske županije, u kojem su bili i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, te direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok, došao u uzvratni radni posjet Sisačko-moslavačkoj županiji. Odmah po dolasku održan je kraći radni sastanak nakon kojeg su župani dali izjave medijima. Uslijedio je radni sastanak s timom za organizaciju nastupa SMŽ na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „Viroexpo 2018“ na kojem je Sisačko-moslavačka županija partner.

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije je sa svojim domaćinima posjetilo i trgovinu Zajednice proizvođača Sisačko-moslavačke županije „Pun ceker“ na sisačkoj Gradskoj tržnici Kontroba. Završni dio radnog boravka gostiju iz Virovitičko-podravske županije pripao je posjetu tvrtki Applied Ceramics d. o. o. i Poduzetničkom inkubatoru Sisak.

– Htjeli smo kolegi županu Androviću pokazati i jedan dio onoga što mi u našoj županiji radimo, tako da smo posjetili jednu od prodavaonica iz našeg lanca „Kupujmo lokalno“ i došli ovdje u Poduzetnički inkubator i Applied Ceramics, jedinu tvornicu ovakve vrste u Europi. Moram ovdje zahvaliti svima koji rade, zapošljavaju mlade ljude, koji donose ovdje znanja, da i dalje ustraju i vjerujem da ćemo u budućnosti, kroz naše projekte omogućiti da ljudi mogu ovdje raditi – rekao je na kraju posjeta župan Ivo Žinić.

naslov

O posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović je kazao.

– Sisačko-moslavačka županija će se u Virovitici predstaviti s puno gospodarstvenika i poduzetnika uz promoviranje poduzetništva, gospodarstva i turizma svojega kraja. Na Viroexpu, jednom od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj, povezat ćemo gospodarstvo obiju županiju. Osim nastupa Sisačko-moslavačke županije na sajma, dotaknuli smo se i drugih zajedničkih projekata, od izgradnje bolnica, izrada Master plana prometa. Upravo u vezi Master plana prometa, ponudili smo našu pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji koja je taj ugovor potpisala neki da, jer Virovitičko-podravska županija već izrađuje Master plan prometa za slavonske županije. Osim toga, govorili smo i o suradnja u poljoprivredi, kao i između naših razvojnih agencija, VIDRA-e i SI-MO-RA-e. Naš putokaz je prema povlačenju sredstava iz EU i takvom suradnjom, povećat ćemo i BDP, ali i smanjiti odlazak mladih. Primjerice, ove godine u Slatini, Orahovici i Pitomači kreće, europskim sredstvima, gradnja tri nova poduzetnička inkubatora i to je naš doprinos u samozapošljavanju mladih kako bi oni ostali i u Hrvatskoj i u Virovitičko-podravskoj županiji – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović prigodom posjete Sisačko-moslavačkoj županiji. (www.smz.hr)

DSC 0080 DSC 0046

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content