Novi poslovni objekti u poduzetničkim zonama pridonijet će otvaranju novih radnih mjesta

Gradsko vijeća Grada Virovitice donijelo je odluke o prodaji građevinskih parcela i objekata u poduzetničkim zonama grada Virovitice. Naime, na raspisani natječaj za prodaju pravovremeno su stigle tri ponude, koje je Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu grada Virovitice ocijenilo prihvatljivima.

Trgovačkom društvu Grafiti Becker d.o.o., koje planira proširenje postojeće djelatnosti izgradnjom poslovnog objekta za proizvodnju papira i proizvoda od papira u planiranoj vrijednosti investicije oko 5 milijuna kuna, odobrena je prodaja građevinske parcele u Poduzetničkoj zoni III.

S obzirom na kriterije koji su utvrđeni Programom poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada Virovitice, Trgovačko društvo Grafiti Becker ostvaruje stopu olakšica od 80 posto vrijednosti kupoprodajne cijene zemljišta jer se njihova djelatnost nalazi u skupini 2 prioritetnih djelatnosti i predmetno zemljište platit će 108.826 kuna.

ivica kirin vijeće

Proširenje djelatnosti s izgradnjom hale za preradu i prešanje ljekovitog bilja u planiranoj vrijednosti investicije od oko 3 milijuna kuna planira i Trgovačko društvo Herbea d.o.o., koje ostvaruje stopu olakšice od 100 posto kupoprodajne cijene pa će tako za zemljište u Poduzetničkoj zoni III platiti 3918 kuna.

Ponuda Trgovačkog društva Drvo exkluziv d.o.o. obuhvaća kupnju građevinske parcele i gospodarske zgrade u Poduzetničkoj zoni Antunovac, u kojima bi tvrtka pokrenula liniju za proizvodnju i preradu ogrjevnog drveta.

Planirana vrijednost investicije iznosi oko 1,400.000 kuna, a kako tvrtka ostvaruje stopu olakšice od 90 posto kupoprodajne cijene, predmetno zemljište i građevinski objekt Gradu će platiti 114.685 kuna. Novi poslovni objekti pridonijet će i otvaranju novih radnih mjesta, prijeko potrebnih gradu Virovitici. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content