Održana početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade dječjeg vrtića “Potočnica”

U prostorijama Općine Pitomača održana je početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade dječjeg vrtića “Potočnica” na adresi Trg kralja Tomislava bb, Pitomača. Uvodnu riječ održao je općinski načelnik Željko Grgačić, koji je naveo da je ovo već drugi projekt za koji je održana početna konferencija ove godine, te je iznio ukupne vrijednosti projekata i da će se još uz bespovratna sredstva projekt financirati i iz sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Predstavljanju projekta prisustvovao je i zamjenik župana Marijo Klement.

Nositelj projekta je Općina Pitomača, a ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta iznosi 860.650,42 kuna, od čega je iznos bespovratnih sredstava EU 504.993,21 kuna (58,67%). Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja (PT 1) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (PT 2).

vrtić potočnica1

Projekt energetske obnove zgrade dječjeg vrtića “Potočnica” na adresi Trg kralja Tomislava bb, Pitomača traje do 31. siječnja 2019. godine. Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenja obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”.

Cilj projekta je kroz energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića osigurati uvjete za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od 50% u odnosu na godine prije provedbe projekta. Provedba mjera energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije: građevinske mjere za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice – toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija krovišta iznad grijanog prostora i elektrotehničke mjere rekonstrukcija sustava opće rasvjete. Trenutno zgrada dječjeg vrtića je svrstana u energetski razred D te će nakon energetske obnove zgrade energetski razred biti B.

vrtić potočnica2

Ukupna godišnje ušteda na potrošnji toplinske energije predviđa se da će rezultirati smanjenjem od oko 55%, dok će ušteda u potrošnji električne energije za rasvjetu rezultirati oko 49% i uštede na emisiji CO2 oko 45%. Također, kroz brojne promidžbene aktivnosti, kao što su konferencije, objave članaka na lokalnim web portalima i informativne ploče, informirat će se stanovništvo općine Pitomača o aktivnostima navedenog projekta.

logo 002 vidljivost

[g-gallery gid=”440468″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content