Podravka nudi braniteljskim zadrugama i OPG-ima unosnu suradnju proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica

Ministarstvo hrvatskih branitelja i tvrtka Podravka iz Koprivnice održali su u Centru kulture u Virovitici radni sastanak s hrvatskim braniteljima s područja Virovitičko-podravske županije. Tim povodom predstavljen je Sporazum o suradnji koji je sklopljen između Podravke i Ministarstva hrvatskih branitelja o ugovaranju proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode zadruge hrvatskih branitelja, obiteljska poljoprivredna gospodarstva čiji su nositelji ili članovi hrvatski branitelji, kao i svi zainteresirani, kako bi se povećala zaposlenost i proizvodnja.

Sporazum o suradnji u rujnu prošle godine potpisali su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke d.d. Radi se o sporazumu o realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade Podravke za razdoblje od 2018. do 2020. godine. Uz poslovnu suradnju sa zadrugama hrvatskih branitelja vezano uz otkup poljoprivrednih proizvoda, Podravka će proizvođačima pružati i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe, a koja se odnosi na edukaciju, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda.

Radni sastanak organizirala je Virovitičko-podravska županija u suradnji s Koordinacijom braniteljskih udruga, a projekt suradnje pozdravili su tom prigodom župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitice Zvonko Kožnjak. O ovom projektu koji bi omogućio braniteljima i članovima njihovih obitelji unosan posao, govorio je ispred Ministarstva hrvatskih branitelja umirovljeni pukovnik Zvonko Beljo, a u ime Podravke, direktor za poljoprivredu Zdravko Dimač koji je tom prilikom napomenuo da postoje uvjeti za otvaranje sušare za voće i povrće na području Virovitičko-podravske županije, što bi znatno doprinijelo stvaranju dobrih uvjeta i za proizvođače iz naše županije i za otkupljivače, Podravku iz Koprivnice. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content