Radovi na obnovi krovišta i unutarnjeg prostora OŠ E. Kumičića u Slatini pri kraju, župan Andrović najavio novu školu u Bakiću već ove godine

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, uz pročelnicu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesnom Šerepac, obišao je radove na Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini. Uz župana Androvića, radove na ovoj osnovnoj školi obišao je uz ravnateljicu Božicu Majhen i gradonačelnika grada Slatine Denisa Ostrošića i privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marina Kokorića.

– Obilazimo škole kojima je županija osnivač, a to su, izuzev osnovnih škola u Virovitici, sve osnovne i srednje škole na području Virovitičko-podravske županije. Naša je obveza, kao osnivača, voditi brigu o školama, kako one izgledaju, kakve uvjete imaju učenici i profesori. U OŠ Eugena Kumičića radi se o obnovi krovišta i unutarnjeg prostora u što je od strane županije, ali i od strane sredstava države uloženo oko 4 milijuna kuna – između ostalog je istaknuo župan Andrović.

kumicic obilazak 11

Osim toga, župan Andrović je razgovarajući s gradonačelnikom Ostrošićem, postignut dogovor oko gradnje nove područne škole u Bakiću i to već ove godine. Za navedeni projekt osigurana je građevinska dozvola, a nova škola gradit će se sredstvima Virovitičko-podravske županije i Grada Slatine. Time županija nastavlja praksu stvaranju boljih uvjeta za školovanje svoje djece u bilo kojem dijelu naše županije, jer je u posljednjih desetak godina na području VPŽ, izgrađeno više od 30 novih škola. Upravo tu brigu i skrb za svako dijete na području naše županije, Virovitičko-podravska županija započela je u vrijeme dok je župan bio Tomislav Tolušić, danas ministar poljoprivrede. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content