Virkom: I 2018. u znaku velikih i važnih kapitalnih projekata

– Kada govorimo o najvažnijim projektima, svakako bih istaknula projekt “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” vrijedan 184 milijuna kuna koji je sa 70 posto financiran bespovratnim sredstvima Europske unije, a ostatak je financiran nacionalnim sredstvima. Projekt je podijeljen na nekoliko komponenti, a u prošloj godini dovršena je rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje otpadnih voda grada Virovitice i naselja Špišić Bukovica i Brezik u iznosu od 48 milijuna kuna. Za sve objekte obavljeni su tehnički pregledi i dobivene uporabne dozvole. U naselju Suhopolje završena je treća faza projekta koja se odnosila na izgradnju drugog dijela kolektorske mreže. Time je izgrađeno dodatnih 20 kilometara mreže, a vrijednost radova je 20 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran 90 posto sredstvima EIB-a i CEB-a.

Također, izrađena je projektna i studijska dokumentacija sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za sva preostala naselja u aglomeracijama Suhopolje, Gradina, Špišić Bukovica i Lukač u vrijednosti 9 milijuna kuna, u kojima takav sustav još nije izgrađen. Što se tiče projekata u samoj tvrtki Virkom, ove godine smo izgradili parkiralište za djelatnike i korisnike, nogostup te rekonstruirali pristupnu cestu do same tvrtke. Vrijednost navedenih radova je 2 milijuna kuna. Godina 2018. svakako će biti u znaku velikih i važnih kapitalnih projekata, od kojih bih izdvojila izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Virovitica u vrijednosti 65 milijuna kuna koji je u fazi skorog raspisivanja javne nabave. Istim projektom je predviđena i nabava komunalne opreme za održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje procijenjene vrijednosti 5 milijuna kuna. U naselju Milanovac predviđeni su radovi na izgradnji sanitarne i oborinske kanalizacije Ulice Svetog Križa, u vrijednosti 1,5 milijuna kuna. U naselju Gradina planira se dovršetak izgradnje kanalizacijske mreže sa spojem na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Suhopolju.

Također, Virkom će biti nositelj projekta Aglomeracija Pitomača, gdje je ove godine u planu dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, dogradnja sustava odvodnje i nabava opreme, ukupne procijenjene vrijednosti 110 milijuna kuna – rekla je za Virovitički list direktorica Virkoma Margareta Ptiček. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content