Zvonko Kožnjak, PLIN VTC: U traženju strateškog partnera prioritet i dalje najpovoljnija cijena plina za naše korisnike

Razgovarali smo sa Zvonkom Kožnjakom, direktorom tvrtke Plin VTC.

– Osim konsolidiranja poslovanja krajem protekle godine iselili smo Upravu tvrtke iz prostora interpolacije Palače Pejačević u vlastiti prostor u Poduzetničkoj zoni, gdje će ubuduće biti matično sjedište tvrtke. Ono što je obilježilo 2017. godinu je završetak priprema za restruktuiranje, da tvrtka može biti spremna za 2020. godinu kada će se otvoriti i tržište plina za kućanstva, tj. kada će Plin Vtc morati biti dio jednog velikog sustava.

Naime, s obzirom da bi se tvrtka kao mali distributer plina ubuduće teško održala na tržištu, slijedi nam pronalaženje strateškog partnera. Prema nekim pretpostavkama od pedesetak tvrtki koje se bave distribucijom plina na tržištu moglo bi ostati njih svega pet do šest, i to velikih. Poduzeli smo stoga niz radnji i koraka u pronalaženju najpovoljnijih rješenja, a sve s ciljem da građanima možemo ponuditi povoljnu, tj. pristupačnu cijenu plina i zadržati kupce. Jer, cijena je najvažnija za svakog našeg korisnika. S tim u vezi krajem protekle godine Skupština tvrtke donijela je odluku o pronalasku strateškog partnera prodajom vlasničkih udjela, 72 posto Grada Virovitice te po 7 posto udjela općina Gradina, Lukač, Špišić Bukovica i Suhopolja.

Uz pronalaženje strateškog partnera putem javnog natječaja izabrat će se konzultant koji će utvrditi međusobna ovlaštenja i dužnosti kako bi se prilagodili tržištu i kako bi tvrtka i dalje mogla nastaviti sa svojom djelatnošću. Ono što je najvažnije za građane i što moraju znati je kako neće biti prodaje i gašenja tvrtke, već samo nastavak poslovanja u okviru jakog strateškog partnera.

Osim toga, u budućem razdoblju očekuje nas još i rekonstrukcija plinske mreže na području cijele Virovitice te zbog lakšeg poslovanja kupnja novih plinomjera s temperaturnom kompenzacijom i daljinskim očitanjem. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content