FOTO: Fašenjak u Sopju 2018.

Na zadnji dan maškara iliti poklada u Sopju je održana tradicionalna ”Fašnička zabava”, a ovaj put je organizaciju ”potpisalo” Kulturno umjetničko društvo Podravac Sopje uz pokroviteljstvo Općine Sopje.

Krivac za sve nedaće u prošloj godini, fini advokat, osuđen je po kratkom postupku i, kako to tradicija nalaže, spaljen. Sudilo mu se za blokade i ovrhe građana.

Daljnji program ”odrađen” je u velikoj sali Mjesnog doma, izbor najboljih maski. Dječje najbolje maske otišle su u ruke bakice koja je zauzela treće mjesto, Zoro je odnio drugo mjesto, dok je Indijka osvojila glavnu nagradu. Kod odraslih maškara četvrto mjesto je zauzeo Miki Maus, grupa tigrica bila je treća, učiteljica i učenici bili su drugi, a Aboridžinke su odnijele prvo mjesto.

Nakon izbora najboljih maski, održan je ”Ples srca” u kojem se natjecalo 12 parova i u kojem su najizdržljiviji bili Aboridžinka i Miki mungos. Za dobru zabavu bili su zaduženi svirači KUD-a Podravac Sopje, a za sve posjetitelje organizatori su pripremili kuhane kobasice i kuhano vino. (www.icv.hr, df, foto: Općina Sopje)