Predstavljena poslovna očekivanja za 2018. godinu

U Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, održano je predstavljanje Poslovnih očekivanja za 2018. godinu i dodjeljena je Nagrada „Gorazd Nikić“ za ekonomskog analitičara 2017. u organizaciji Privrednog vjesnika i HGK. Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je u uvodnom govoru istaknuo da je prisutan optimizam poduzetnika za ovu godinu, što je vidljivo i po stalnom rastu ocjene hrvatskoga gospodarstva te po tome što 60 posto poduzetnika očekuje nešto veći rast gospodarstva od prošlogodišnjeg. Ovo istraživanje mora biti putokaz nosiocima ekonomske politike i drugim institucijama za potrebom provedbi nužnih i brzih reformi.

IMG 7

Ministar financija Zdravko Marić istaknuo je kako mu je posebno drago da se u javnosti počelo argumentirano raspravljati o ekonomskoj politici, da se o njoj razmišlja dugoročno te da se rješava problem javnog duga. „Produktivnost rada Hrvatske zaostaje za konkurentskim državama, većinu doprinosa rastu BDP-a daje kapital. Porezna reforma koju smo proveli je bila sveobuhvatna i cjelovita te držim da je to bio pravi pristup koji je polučio najbolje moguće rezultate u datim okolnostima. Poduzetnicima je poručio da mogu računati na kontinuitet fiskalne politike koju Vlada provodi.

IMG 1

U istraživanju Privrednog vjesnika „Poslovna očekivanja 2018“ sudjelovalo je 433 tvrtke u Republici Hrvatskoj, a među njima i osam tvrtki s područja Virovitičko-podravske županije.
Glavni urednik Privrednog vjesnika Darko Buković je predstavio je rezultate istraživanja kazavši kako je opće stanje u gospodarstvu Hrvatske, gledano očima poduzetnika, u prosjeku – dobro. U sklopu prezentacije rezultata istraživanja dodijeljena je i nagrada „Gorazd Nikić“ za najboljeg ekonomskog analitičara 2017. koja je ove godine dobio Damir Novotny. Temeljem upućenog poziva na svečanosti su bili nazočni i članovi poslovne zajednice s područja Virovitičko-podravske županije. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content