Sjednica savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u subotu 24. veljače u Panonskom drvnom centru kompetencija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će u subotu 24. veljače Viroviticu gdje će se održati 4. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Sjednica će se održati s početkom od 11,00 sati u prostorima Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici, Vinkovačka cesta 14. Prije početka sjednice, kojoj će tema biti „gospodarstvo i poljoprivreda“, premijer Plenković će s ministrima obići i 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. Nakon završetka sjednice, obići će rodnu kuću Petra Preradovića u Grabrovnici.

Na sjednici će, uz nazočnost brojnih ministara, biti predstavnici slavonskih županija, a među njima i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem, kojim predsjeda predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, osnovan je početkom ožujka prošle godine kao savjetodavno tijelo u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru “Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“. Taj je Projekt pokrenut kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz EU fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

Sredstva za ulaganja u poduzetništvo, poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, istraživanje i razvoj, vodoopskrbu i odvodnju, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne puteve te energetiku, osigurana su u okviru postojećih operativnih programa i Programa ruralnog razvoja u financijskom razdoblju 2014.-2020. Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi i Slavonskom Brodu. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content