Trojac organizirao borbe pasa, mrtve životinje nakon borbe bacali u bunar?

Trojica hrvatskih državljana starih 27, 29 i 33 godine bili su pod kriminalističkim istraživanjem zbog sumnje u kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja. Višednevna istraga koju su proveli policijski službenici Policijske postaje Slatina, uz pretragu prostorija na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Bjelovaru, utvrdila je postojanje osnovane sumnje da je spomenuti trojac od 1. rujna 2017. do 14. siječnja 2018. godine u više navrata u napuštenom gospodarskom objektu na širem području Slatine s vlastitim psima sudjelovao u ilegalnim borbama pasa. Okrutne borbe rezultirale su teškim zlostavljanjem pasa u kojima je životinjama nanesena nepotrebna bol i patnja, a zbog koje su i uginuli.

Borbe su održavane u prigradskom naselju Slatine u napuštenom objektu koji se nalazi u blizini državne ceste i naselja. U blizini objekta gdje su se održavale spomenute borbe pasa otkriveni su i dokazi koji nesumnjivo upućuju da je riječ o ilegalnim borbama pasa. U vreći je, već u stanju raspadanja, pronađen uginuli pitbull. U objektu je otkriven i boks u kojemu su vidljivi tragovi krvi na tepihu. Da bi se riješili životinja koje su sudjelovale u borbi, njihova su tijela bacali u obližnji bunar u kojemu je pronađeno više životinjskih ostataka koji će biti poslani u Veterinarski institut za vještačenje u Zagreb.

Protiv spomenutih osoba, kao i protiv još jednog 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je trenutno nedostupan, slijedi kaznena prijava. Policija nastavlja istragu kako bi detaljnije rasvijetlila okolnosti ovog teškog kaznenog djela.

(www.icv.hr; Foto: ilustracija, barkpost.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content