Ultramaraton „Od Velikog do Malog Vukovara“: Uz podršku Grada Virovitice i gradonačelnika Ivice Kirina, “Glasnici istine” spojit će Vukovar i Sunju

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” organizira prvi štafetni memorijalni ultramaraton pod nazivom „Od Velikog do Malog Vukovara“. Start utrke duge 330 kilometara je u petak, 23. ožujka u 21 sat u Vukovaru, a cilj u Sunji, gdje je dolazak planiran u nedjelju, 25. ožujka u 12 sati. Podršku maratonu dao je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin na sastanku koji je održan u Gradskoj upravi. Sastanku s gradonačelnikom Kirinom nazočili su pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, predsjednik Udruge maratonaca VPŽ Pavo Tutenov, predsjednik virovitičke HVIDR-e Mirko Poljanac te Tomislav Kolec (biciklist), Mario Kovač i Vlatka Lovrenc – Poljanac koji će biti dio ovog memorijalnog ultramaratona.

Cilj je simbolično spojiti Vukovar i Sunju koja je prozvana „Malim Vukovarom“ zbog napada i stradavanja te svakodnevnog granatiranja u Domovinskom ratu. Ono što je još zanimljivo, donijet ćemo u Sunju i odgovor na pismo „Piše Sunja Vukovaru“, poznatog glumca Svena Laste koji je bio branitelj Sunje. Na pismo nikada nije odgovoreno zbog pada Vukovara i poratnih zbivanja. Mi ćemo donijeti odgovor u obliku svjetla svijeće koju ćemo upaliti u Vukovaru, rekao je predsjednik Udruge glasnici istine Pavo Tutenov.

Ultramaraton će u subotu, 24. ožujka, proći kroz Viroviticu te će izaslanstva Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice, zajedno s maratoncima, odati počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja na virovitičkom Gradskom groblju.

Maraton će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Uz Grad Viroviticu, podršku ovom ultramaratonu dale su i županije Virovitičko-podravska, Sisačko-moslavačka i Osječko-baranjska, gradovi Vukovar, Belišće, Slatina, Grubišno Polje, Općina Sunja te ZUIČ HVIDR-a VPŽ, HVIDR-a Virovitica, HVIDR-a Slatina, HVIDR-a Grubišno Polje… Organizatori ultramaratona su: Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ, Extreme team Baraberi Belišće, Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“, rekreativci grada Našica predvođeni Tomislavom Gallom na čiju je inicijativu i pokrenuta organizacija ovog ultramaratona. (virovitica.hr; foto: M. Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content