Uskoro skuplje smeće i parkiranje u Slatini?

Na osmoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine koja je održana u Hrvatskom domu 29. siječnja pod predsjedanjem Darija Vrbaslije donesene su neke važne odluke koje direktno utječu na život građana Slatine i prigradskih naselja.

Vrlo je izgledno poskupljenje odvoza komunalnog otpada

Dva dana prije isteka zakonskog roka Gradsko vijeće Slatine usvojilo je odluku kojom je utvrđen način pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivoga komunalnog otpada, te odvojenog prikupljanja reciklabilnog, problematičnog i krupnog otpada na području grada. Odlukom se kao korisnici usluge skupljanja komunalnog otpada određuju svi vlasnici i korisnici nekretnine ili posebnog dijela nekretnine. Bez naknade obavlja se sakupljanje reciklabilnog komunalnog otpada, glomaznog otpada u reciklažnom dvorištu i jednom godišnje kod korisnika, te otpada određenog posebnim propisom koji uređuje gospodarenje otpadom u reciklažnom dvorištu.

slatina vijece 4

KALKULACIJA ZA DVA TJEDNA

Jedno od pitanja vijećnika iz redova oporbe (HDZ-HSLS-SU-HSP) bilo je hoće li odvoz komunalnog otpada za građene Slatine značiti i poskupljenje cijene te usluge. Direktor Slatina KOM-a Sanjin Hmelik odgovorio je kako je vrlo izgledno da će doći do poskupljenja, ali se ne zna u kojem iznosu.

– U sljedeća dva tjedna napravit ćemo točnu kalkulaciju cijene. Investicije su velike i uvjereni smo da će cijene nešto rasti – rekao je S. Hmelik.

Još je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine u prosincu prošle godine vijećnica Sanja Bošnjak (HDZ) postavila pitanje hoće li poskupjeti parkirne karte u Slatini, jer se dio komunalnih usluga Grada prenosi na gradsku tvrtku Slatina KOM.

– Tada iz Grada nisu znali odgovoriti na to pitanje, jer se radilo o ishitrenoj odluci gradske vlasti o ukidanju vlastitog pogona, a da se prije nije napravila analiza što bi to značilo za građane – smatra Sanja Bošnjak.

slatina vijece 2

SKUPLJI I PARKING

– Na osmoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak, 29. siječnja, Sanjin Hmelik, direktor Slatina KOM-a, na opetovano pitanje odgovorio je nesuvislo da će parkirne karte poskupiti za jednu kunu i da zbog hitnosti nisu mogli napraviti nikakvu analizu. Što je to bilo toliko hitno da se analiza nije mogla pričekati, da se vidi kakav će učinak ove ishitrene, politikanske odluke gradske vlasti SDP-a i Nezavisne liste Darija Vrbaslije donijeti građanima Slatine? – pitala je vijećnica S. Bošnjak. Iako o konkretnim cijenama na sjednici nije bilo riječi, iz pouzdanih izvora saznajemo da će cijene parkinga koje su bile dvije poskupjeti na tri kune, a one od tri na četiri kune, a što je u postotku vrlo drastično poskupljenje i sigurno će se osjetiti u ionako plitkom džepu građana Slatine, ali i svih onih koji u Slatinu dolaze iz određenih razloga. Također, doznali smo kako su aparati kojima se služe djelatnici naplate parkinga, već dati na baždarenje, odnosno usklađivanje s novim cijenama. (www.icv.hr, tekst i foto: D. F.)

slatina vijece 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content