Video: Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gostovao je u HTV-ovoj emisiji „Tema dana“

„Kako potaknuti gospodarski razvoj i rast Slavonije?“, a vezano za sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, bila je tema emisije „Teme dana HTV-a“ u kojoj je gostovao Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– Izražavam veliko zadovoljstvo jer se ova sjednica održala u Virovitici u sklopu sajma Viroexpo, koji je posjetio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Na sjednici smo govorili o novoj poreznoj reformi koja ide prema jedinicama lokalne i regionalne samouprave gdje smo mi kao Virovitičko-podravska županija, u siječnju ove godine, uprihodovali 1.400.000,00 kuna više nego je to bilo prethodne godine. Sva ta sredstva usmjerit ćemo prema razvoju gospodarstva, poljoprivrede, kao i zdravstva i obrazovanja. Virovitičko-podravska županija uz VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj VPŽ, imamo 152 projekta u provedbi u vrijednosti od gotovo 700 milijuna kuna. Tako ćemo nastaviti i dalje upravo prema razvoju gospodarstva i poljoprivrede.

– Bolja prometna povezanost nam je nužna, a mi o tome govorimo godinama. Napokon je ova Vlada prepoznala ovaj problem jer o njemu ovisi i razvoj ovoga područja. Čuli smo na sjednici Savjeta kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije za brzu cestu od Zagreba, preko Vrbovca, Bjelovara do Virovitice. Ta cesta ići će upravo prema razvoju gospodarstva. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content