Branitelji iz Duge Međe skuhali najbolji fiš u Zdencima

U organizaciji Športskog ribolovnog kluba ”Linjak” Zdenci, a pod pokroviteljstvom Općine, u središtu mjesta održana je 3. Zdenačka Fišijada. Iako treća o redu, ovogodišnja je po prvi puta organizirana na Veliki Petak i u središtu mjesta.

– Dosadašnje dvije Fišijade smo organizirali ispred Doma kulture i tržnice i u različito doba godine. Ove godine smo se odlučili probati u središtu mjesta i na Veliki Petak kako bi privukli što veći broj u prvom redu naših sumještana, a naravno i gostiju. Pokazalo se to punim pogotkom, hvala Bogu poslužilo nas je i vrijeme i središte Zdenaca bilo je prepuno, jeo se vrhunski fiš i šaran s rašlji kao prepoznatljivost ovog područja. Hvala ŠRK Linjaku koji su bili nositelji organizacije te Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata Zdenci na suorganizaciji kao i ostalim udrugama s područja općine koje su se uključile te svima koji us kuhali fiš i pripremali razne vrste pečene ribe. Definitivno želimo da Fišijada u Zdencima na Veliki petak postati tradicija i naša prepoznatljivost – rekao je načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić.

3003fisijadazdenci2 Custom

U natjecanju u spravljanju pravog slavonskog fiša natjecalo se pet ekipa, a stručno povjerenstvo najboljim je uratkom ocijenilo fiš Udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa s glavnim kuharom Ivicom Bušljetom. Drugo mjesto pripalo je Nogometnom klubu Sloga Zdenci s glavnom kuharicom Kristinom Čiš dok je treće osvojila Udruga branitelja Zdenci s glavnim kuharom Zdenkom Velićem.

Ove godine Fišijadu smo pripremili u cilju druženja i promocije jela od ribe, a ovo natjecanje je više bilo radi zabave, no od iduće godine ćemo sve skupa dići na jednu veću razinu. – rekao je predsjednik Povjerenstva i ŠRK Linjak Murat Durmiši.

Treba svakako reći da su ribolovci ŠRK ”Šaran” Orahovica bili majstori pripreme šarana s rašlji, a pečenu ribu pripremao je i ŠRK ”Greda” Pitomača. (www.icv.hr, vg)

3003fisijadazdenci8 Custom 3003fisijadazdenci11 Custom 3003fisijadazdenci7 Custom 3003fisijadazdenci6 Custom 3003fisijadazdenci5 Custom 3003fisijadazdenci4 Custom 3003fisijadazdenci3 Custom 3003fisijadazdenci1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content