Dan narcisa ove će se godine obilježiti od 23. do 25. ožujka pod nazivom “Budimo zajedno”

Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije i ove će se godine pridružiti brojnim gradovima u Hrvatskoj i obilježiti „Dan narcisa“- dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Ove godine humanitarna akcija nosi naziv „Budimo zajedno“, a u našoj županiji obilježit će se od 23. do 25. ožujka. Centralno obilježavanje održat će se u Virovitici 24. ožujka od 9 do 12 sati, na tri lokacije u gradu: na Gradskoj tržnici, kod sata te ispred Gradske knjižnice i čitaonice gdje će volonteri Lige u suradnji sa školama i udrugama pokušati podići razinu svijesti i ovoj bolesti.

Već tradicionalno uz dobrovoljni prilog „prodavat“ će se narcisi, a prikupljena sredstva ove su godine namijenjena djeci oboljeloj od malignih bolesti s područja županije. – Na žalost na području županije imamo djecu oboljelu od malignih bolesti pa smo ove godine odlučili, uz pristanak roditelja, prikupljena sredstva darovati njima, tj. kupit ćemo im poklone za Uskrs – rekao je doktor Miroslav Venus, dopredsjednik Lige.
Akcija će se održati i u Slatini, 23. ožujka, u Pitomači 24. ožujka, a Orahovica će ovih dana odrediti datum.

U sklopu akcije Liga protiv raka je otvorila podračun na koji će svi zainteresirani moći uplatiti novčane priloge tijekom ta tri dana provođenja akcije.
Broj žiro računa je HR9223600001502279230.

(www.icv.hr, ml; foto:arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content