Dr. Željko Hocenski i Mario Hornung počasni časnici DVD-a Orahovica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica održalo je 136. redovnu izvještajnu Skupštinu. Izvješće o radu društva podnio je dozapovjednik Darko Šramek naglasivši iznimnu aktivnost društva za sve potrebne intervencije i usluge vatrogasaca na području grada i prigradskih naselja te podcrtao kako je glavni zadatak u proteklom, ali u budućem razdoblju društva, izgradnja potrebnog novog vatrogasnog doma na čemu DVD-u orahovica znatno pomaže Grad Orahovica.

U izvješću rada operative zapovjednik Robert Orina istaknuo je kako je društvo u proteklom razdoblju imalo ukupno 76 različitih intervencija i događaja, od čega 17 požarnih i 24 tehničke intervencije, a posebno se zahvalio dvojici operativaca Darku Šrameku i Bernardu Gajšeku koji su se dobrovoljno javili i sudjelovali u pomoći gašenja požara na dislokaciji u Drnišu. Nakon ostalih izvješća pristupilo se uručivanju zahvalnica i uvjerenja, a prve za položena vatrogasna zvanja uručio je zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina.

0503skupstinadvdorahovica1

Za zvanje vatrogasac uvjerenja su primili Ivan Tomac, Tomislav Šebalj, Mirjana Zeman, Tomislav Pezić, Dajan Broš i Lidija Čalić te za vatrogasca I. klase Bernard Gajšek. Dopredsjednik VZ Orahovica Ivica Podboj uručio je diplome te vatrogasne spomenice za 10 godina rada u društvu Mateju Orini, Ivanki Broš, Mirjani Zeman i Dragici Pokos, a potom je tajnica VZ VPŽ Mateja Fras Venus uručila priznanja za posebna zvanja dr. Željku Hocenskom i Mariju Hornungu koji su proglašeni počasnim časnicima Društva, a predsjednik Mato Orina dodijelio je gradonačelnici Orahovice Ani-Mariji Petin povelju o proglašenju počasne članice Društva.

0503skupstinadvdorahovica2

Na kraju Skupštine uz predstavnike 16 društava prijatelja, vatrogasce DVD-a orahovica i njihov predan i aktivan rad pozdravili su ravnatelj GDCK Orahovica Željko Kiš, dopredsjednik VZ Orahovica Ivica Podboj, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin te tajnica VZ VPŽ Mateja Fras Venus.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content