Hrvatska kakvu želimo: Doznajte kojih je 12 osnovnoškolaca iz naše županije proglašeno najboljima i kako oni vide našu zemlju 2030. godine

U okviru promotivne kampanje „Hrvatska kakvu želimo“ kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu “HRVATSKA KAKVU ŽELIMO”. Županijska razvojna agencija VIDRA kao regionalni koordinator, organizirala je Županijski ocjenjivački odbor te zaprimila najbolje radove iz škola s područja svoje županije te osigurala nagrade za finaliste.

S područja Virovitičko-podravske županije u nagradnom natječaju sudjelovalo je 8 osnovnih škola te je od ukupno 53 pristigla likovna i literarna rada, Županijski ocjenjivački odbor odabrao 12 najboljih. Učenicima čiji su radovi prepoznati kao najbolja vizija u kakvoj Hrvatskoj žele živjeti do 2030. godina dodijeljene su nagrade na svečanoj dodijeli u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 26. ožujka 2018. od strane predstavnice regionalnog koordinatora v.d. ravnateljice Vidra – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Željke Vuković, a svečanosti je između ostalih nazočila i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

Nagrađeni su sljedeći radovi:

– kategorija 1. Likovni radovi učenika od I. do IV. razreda:
1. Sara Haban (4. razred) – OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, PŠ Bušetina
2. Ana Topšek (3. razred) – OŠ Josipa Kozarca, Slatina, PŠ Sladojevci
3. Ana Nađaković (4. razred) – OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, PŠ Bušetina

– kategorija 2. Literarni radovi učenika od I. do IV. razreda:
1. Mihaela Sabo (3. razred) – OŠ Josipa Kozarca, Slatina, PŠ Sladojevci
2. Eva Strasser (4. razred) – OŠ Eugena Kumičića, Slatina
3. Toma Matešić (2. razred) – OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci

– kategorija 3. Likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda:
1. Patrik Ivanović (7. razred) – OŠ Petra Preradovića Pitomača
2. Filip Hećimović (7. razred) – Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica
3. Luka Demšić (7. razred) – OŠ Petra Preradovića Pitomača

– kategorija 4. Literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda:
1. Klaudio Lokner (6. razred) – OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci
2. Petra Piskać (6. razred) – OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica
3. Marijana Han (7. razred) – OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje

Na natječaju su sudjelovale ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji su učenici prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnog razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije. Pobjednici natjecanja predstavili su svoje vizije okupljenima i pokazali kako oni vide budućnost Hrvatske, a prigodne nagrade uručila im je Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. (www.ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content