Iz drugih medija: Ivica Kirin – Spajanjem cesta radimo regionalni bazen radne snage, ništa se ne može bez cesta

U sklopu dvodnevne konferencije “Greenfield investicije – kako snovi postaju stvarnost”, održan je i drugi panel na temu “Realizacija projekata greenfield ulaganja – iskustva iz prakse” na kojem je sudjelovao i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, piše LiderMedia.

Jerko Jakšić, predsjednik uprave Pharmas, govorio je o ulaganju u tvornicu generičkih lijekova u poslovnoj zoni Mišička u Popovači, o 300 milijuna kuna ulaganja. – Popovača se pokazala kao dobar izbor jer je to za nju bila velika stvar. Što se tiče budućnosti greenfield investicija, u planu je više usmjeravanja na vanjsko tržište. Cijeli smisao je izvoz, koji je vrlo kompliciran sport, rekao je Jakšić dodavši da su stabilni po pitanju radne snage te da su uspjeli preko SOR-a zaposliti desetak mladih ljudi.

Da je radna snaga problem, konstatirao je Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta. – Imamo problem izvoza radne snage, a prometna povezanost omogućava radnu snagu. Cesta Zabok-Breznički Hum omogućit će bazen radne snage.

Gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin nadovezao se rekavši da rade cijeli regionalni bazen radne snage spajanjem cesta. – Ništa se ne može bez cesta. Hrvatske ceste zapravo za jedan euro uložen koji je uložila Europa vraćaju 100 eura u investicije. Mi sebi buduću radnu snagu želimo povlačiti preko toga bazena, rekao je Kirin.

Tin Bašić Ariana Vela Ivica Kirin Marko Škrabin

U VIROVITICI SE GRADI PRVA HRVATSKA TVORNICA HRANE ZA KUĆNE LJUBIMCE

Marko Škrabin, direktor Tvornica dobre hrane pričao je kako su došli na ideju o otvaranju prve hrvatske tvornice hrane za kućne ljubimce i zašto baš u Virovitici. – Viroviticu smo izabrali zato jer je najbolja poduzetnička zona. U fazi smo izgradnje, planiramo do kraja godine započeti proizvodnju. Tvornica hrane za kuće ljubimce nije krajnji cilj onoga što mi mislimo napraviti. Krajnji cilj je, ustvari, rehabilitacijski centar za zlostavljane i napuštene životinje. Taj centar koji bi htjeli napraviti došao je iz ljubavi prema životinjama, rekao je Škrabin.

O tome što je sve Grad Virovitica napravio da se realizira ova investicija, govorio je gradonačelnik Ivica Kirin. – To vam je isto kao s pričom s Matom Rimcem, jer mora se imati strast, to je posebno bitno za startupove. Sama tvornica nije bitna samo zbog zaposlenih, mi smo napravili cijeli sustav, u koji smo uključili i OPG-ove. Svi gradovi imaju obavezu zbrinjavanja kućnih ljubimaca i to je jako bitno. Mi smo kao grad osigurali da ako dođe bilo koji poduzetnik, mi mu u roku 15 minuta osiguramo dozvolu, rekao je Kirin i dodao da su oni tu da prate investitore i dalje što se tiče tržišta. (lider.media)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content