Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorit će konferenciju „Budućnost hrvatske drvne industrije“

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u srijedu 14. ožujka, otvorit će konferenciju „Budućnost hrvatske drvne industrije“ koja će se održati s početkom od 09,30 sati u Kongresnom centru Forum Zagreb.

Kroz tri stručne prezentacije i dvije panel diskusije, na konferenciji će se raspravljati o Strategiji razvoja prerade drva, razvoju proizvodnje vrhunskog namještaja od domaće sirovine, pomoći poduzetnicima i financiranju razvoja drvne industrije te o aktualnim temama iz ovog sektora. Jedna od panelistica na konferenciji bit će i direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, Ivana Filipović.

Strategija razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske 2017. – 2020., s akcijskim planom provedbe je prvi nacionalni dokument izrađen nakon ulaska RH u EU kojim se planira strateški razvoj prerade drva i proizvodnje namještaja sukladno načelima i politikama održivog gospodarstva i razvoja ruralnih prostora.

Strategija će u svom programskom razdoblju biti usmjerena na stvaranje trenutno nedovoljno razvijene institucionalne podrške, od sirovinske preko financijske do podatkovne infrastrukture, što je i definiralo prioritete razvoja i razvojne mjere do 2020. (www.mps.hr, www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content