Novi dječji vrtići gradit će se u Gradini, Špišić Bukovici, Čačincima i Ćeralijama, obnovit će se dom u Donjim Meljanima

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem odluka za operaciju 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovu operaciju povećan je na 472.000.000,00 kuna što je omogućilo financiranje 102 projekta. Među odobrenim projektima nalazi se i pet t s područja Virovitičko-podravske županije. Za njih četiri, projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Tako će se u Čačincima graditi dječji vrtić (vrijednost 5.878.344,00 kuna, prijavitelj je Općina Čačinci, a projekt je napisala VIDRA). Gradu Slatini je odobreno 6.600.436,00 kuna za obnovu doma u Donjim Meljanima. Novi dječji vrtić će se graditi i u Gradini (vrijednost 4.334.499,00 kuna, prijavitelj je Općina Gradina, a projekt je napisala VIDRA), te u Špišić Bukovici (vrijednost je 4.235.37,00 kuna, prijavitelj je Općine Špišić Bukovica, a projekt je napisala VIDRA). Istodobno prošao je i projekt Općine Voćin za novi dječji vrtić u Ćeralijama (vrijednost 3.765.456 kuna, prijavitelj Općine Voćin, dok je projekt napisala VIDRA). Tekst odobrenih projekata možete vidjeti ovdje. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content