Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača svečanom priredbom proslavila svoj dan

Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača svečanom priredbom u sportskoj dvorani proslavila je Dan škole. Povodom 200. obljetnice rođenja pjesnika, Petra Preradovića, njemu u čast, učenici i učitelji pripremili su prigodan program.

Mnogobrojna publika uživala je u recitalima i dramsko-scenskom prikazu Preradovićevih stihova pod vodstvom učiteljice Ive Brusač. Školski zbor izveo je himnu škole te pjesmu „Pitomačak” čiji je tekst napisala učiteljica Marijana Rešetar, a glazbu učitelj Davor Jendrašić. Pod vodstvom učiteljice Marije Kovačević-Švarbić mali folkloraši izveli su narodne pjesme i kola ovoga kraja.

Proslavi su prisustvovali mnogobrojni uzvanici među kojima i predsjednica Odbora za proslavu 200. obljetnice rođenja Petra Preradovića, saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, županijska pročelnica za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Dario Ripli, tajnik Županijske skupštine VPŽ Ivan Horvat…

Ravnatelj škole Igor Maresić u svom obraćanju publici govorio je o stvaralaštvu Petra Preradovića, pohvalio je suradnju s Virovitičko-podravskom županijom te Općinom Pitomača. Također, pohvalio je rad učenika i učitelja koji tijekom cijele školske godine rade na osnaživanju i poboljšanju kvalitete rada škole. Obraćajući se nazočnima, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, najavio je dogradnju Osnovne škole Petra Preradovića, kako bi sva djeca pohađala školu u jednoj smjeni. Obraćajući se nazočnima, saborska zastupnica Vesna Bedeković, naznačila je četiri cilja koja je stavila pred sebe.

– Prvi je obnova rodne kuće Petra Preradovića koja će krenuti ove godine, očekujemo u lipnju. Drugi je obnova Doma kulture i kina u Pitomači. Treći je dogradnja OŠ Petra Preradovića kako bi svi išli u jedno smjenu i četvrti je buduća sportska dvorana pri Srednjoj školi Stjepana Sulimanca. Prva tri očekivano napreduju, pred nama je još i četvrti – podcrtala je Vesna Bedeković.

Kao poseban gost, priredbi je prisustvovao Karlo Kučanda u ulozi Petra Preradovića.
(www.icv.hr, kp, www.vpz.hr, Fotografije: FotoBegović)

[g-gallery gid=”447157″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content