“Papuk extreme challenge” predstavljen u Visokoj školi Virovitica

Papuk extreme challenge je prvi orahovački outdoor festival. Prema riječima Nikole Borića, alfe i omege ovog festivala, „cilj mu je učiniti ga najvećim sportsko-turističko-gastronomskim spektaklom ikad održanim u Hrvatskoj“.

Osim mnogih različitih sportskih, u program su, od 1. do 3. lipnja, uključena i kulturna događanja koja osiguravaju zabavu i između utrka, a posjetitelji će moći kušati mnoge slavonske specijalitete u bogatoj gastronomskoj ponudi. Taj isti vikend se održava i 50. Orahovačko proljeće.

Sve to moglo se čuti na predstavljanju Papuk extreme challenge-a u Visokoj školi Virovitica, gdje su uz, između ostalih, Nikolu Borića, direktoricu festivala Adu Tikvan, nazočili mnogobrojni studenti, profesori, ali i predstavnici Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije uz pomoćnika direktora Josipa Mikolčića, a potporu samom događaju dao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te Virovitičko-podravska županija.

IMG 8397

Tih uvodnih dana lipnja, u Orahovici se očekuje čak do 5.000 sportaša, a pogledajte u kojim događajima ćete moći uživati.

POPIS MANIFESTACIJA:

Sport

1. Triatlon klub Swibir iz Zagreba (subota) :
– Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu I kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo (100-200 sportaša)
2. Baraber Extreme team iz Belišća (subota):
– Trail polumaraton i maraton (21 i 42 km) (300-800 sportaša)
3. Biciklistički Klub Lood iz Orahovice (subota):
– MTB maraton (100-300 sportaša)
4. Plivački klub Orahovica (nedjelja):
– Prvenstvo Slavonije I Baranje u daljinskom plivanju (200-300 sportaša)
5. DRSV Viking iz Feričanaca (nedjelja):
– Viking warrior race (utrka sa zaprekama) (100-300 sportaša)
6. Aktiv-OS, Razvojno Sportska Akademija iz Osijeka (petak-nedjelja):
– Sportski kamp (100-200 sportaša)
7. BK weekend warriors (subota):
– MTB enduro (100-200 sportaša)
8. AK Agram (petak):
– kros utrka (300-1000 sportaša iz OŠ)
9. Jaglac + udruga iz Slatine (subota):
– štafete (30-50 sportaša)

IMG 8458

Glavni događaj ove manifestacije je Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu koji je izborna utrka za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dansku. Uz sportske događaje koji će se održavati od petka do nedjelje (trail i treking trčanje, biciklističke utrke, daljinsko plivanje, utrke sa zaprekama za najmlađe) bit će održavani razni koncerti, kampiranje na Orahovačkom jezeru, igre za najmlađe, gurmanski specijaliteti Slavonije i Baranje, kino na otvorenom, izložbe slika i fotografija… Uz sportske manifestacije plan je organizirati i planinarske izlete za Planinarska društva regije te izviđače koji bi sudjelovali u broju od 500-1000 izletnika. Više o samom događaju može se vidjeti ovdje. (www.vpz.hr, www.papukextre.me)

IMG 8414

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content